SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Kamu kurumlarına 5 bin avukat atanmalı

Kamu kurumlarına 5 bin avukat atanmalı

Aksaray Baro başkanı Av. Ferit Köse, stajyer avukatların cübbe giyme töreninde yaptığı konuşmada önemli bilgiler verdi. Başkan Köse “Bildiğiniz üzere  KPSS sınavından minimum 85 ve üzeri puan alan ancak atanamayan kurum avukatı adayı meslektaşlarımız bulunmaktadır. Yaşadığımız sorunun en temel sebebi plansız ve programsız şekilde açılan hukuk fakülteleri neticesinde artan  mezun sayısına nazaran  kamuya avukat alımlarının aynı doğrultuda artmamasıdır. Hukuk Fakültelerinden her yıl yaklaşık 17.000 mezun verilmekteyken 2020 KPSS döneminde son 2 yılda merkezi atama ile yalnızca 319 avukat kamuda istihdam edilmiştir. Nitekim son 2 yılda mezun olan 34 bin genç hukukçunun kamuya istihdam edilme oranı sadece %0,80 olmuştur. 2 yılda açılan alımlarda; 319 kadrolu + 52 sözleşmeli olmak üzere toplam sadece  371 merkezi kadro verilmiştir.

Kamuya alınan avukat sayısının mezun sayısıyla orantılı olarak artmadığından kamu avukatları aşırı iş yükü altında ezilmektedirler. İhtiyaç doğrultusunda gerekli alımlar yapılırsa kamu kurumlarında hukukun işlerliği de artacaktır. Kurumların ihtiyacı olan avukatı kamuda istihdam için yapılan KPSS’de  başarı gösteren kamu avukatı adaylarından karşılaması, yüksek puanlarla atanamama sorununun çözümüne bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır. Özellikle merkezi alımlarda, sonrasında ise sözleşmeli alımlarda avukata ayrılan kadro sayısının artırılması gerekmektedir. Kurumların avukat ihtiyacını ülkemizde kamuda istihdam için yapılan Tek sınav olan KPSS’de  başarı gösteren kamu avukatı adaylarıyla karşılama yoluna gitmesi gerekmektedir. Biriken sorunların bir nebze olsun çözülebilmesi için genç meslektaşlarımız adına çağrıda bulunuyoruz. Hakkın, hukukun savunucusu olarak adil bir atama ile en az 5.000 kadro verilmesi gerekmektedir.

 Verilecek olan bu kadrolar genç meslektaşlarımızın ve kamu kurumlarının sorunlarının çözümüne katkı sağlayacaktır. Avukatlar nasıl vatandaşların hakkını savunmak için bıkmadan usanmadan vatandaşların  taleplerin peşinde koşuyor ise biz de barolar olarak avukatların taleplerini bıkmadan usanmadan dile getirmeye,  devam edeceğiz.  Ben inanıyorum ki haklı taleplerimizin karşılık bulacak ve meslektaşlarımızın  mesleklerini mesleğin onuruna yaraşır şartlarda icra edeceği güzel günlere erişeceğiz.” Dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!