Kar sevinci sokaklara taştı

Yılın ilk kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen Aksaray’da, karın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar soluğu dışarıda aldı. Genç yaşlı demeden sokağa çıkan Aksaraylılar, kartopu oynayıp selfie çekinerek karın tadını çıkardı.
Günlerdir beklenen kar yağışının şehri etkisi altına almasıyla birlikte, Aksaray sokakları neşe dolu görüntülere sahne oldu. Beyaz örtünün güzelliğini fırsat bilen hemşehrilerimiz, soğuk havaya aldırış etmeden ilk karın tadını doyasıya çıkardı.
Özellikle parklar ve mahalle araları çocukların ve gençlerin oyun alanına dönüştü. Arkadaş grupları ve aileler arasında yapılan kartopu savaşları renkli görüntüler oluştururken, ortaya çıkan eğlenceli manzaralar kışın tüm kasvetini dağıttı. Bazı vatandaşların da kardan adam yaparak çocukluk günlerine geri döndüğü görüldü.
"Yılın ilk karı" hatırasını ölümsüzleştirmek isteyenler ise telefonlarına sarıldı. Şehrin tarihi mekanları ve ışıklandırılmış caddeleri önünde selfie (özçekim) çekilen vatandaşlar, bu kareleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak kar sevincini tüm sevdikleriyle paylaştı. Aksaray’ın simge noktaları, beyaz örtüyle birlikte fotoğraf tutkunları için eşsiz fonlar oluşturdu.
Karın tadını sadece gençler ve çocuklar değil, büyükler de çıkardı. Dükkanlarının önünde biriken karları temizleyen esnaflar, bir yandan komşularıyla kar şakalaşması yaparken bir yandan da sıcak çay eşliğinde yağan karı sohbete dahil ettiler.
Vatandaşlar, "Uzun zamandır bu karı bekliyorduk, her yer kartpostallık oldu. Hem eğleniyoruz hem de toprağımız için seviniyoruz" diyerek mutluluklarını dile getirdiler.*BÜŞRA BOYSAK
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.