Kavun ve karpuzda Aksaray üretimi kalmadı

Aksaray’ın bereketli toprakları her çeşit ürünü yetiştirmeye müsait olurken, daha önce il sınırları içerisinde üreticilerimiz tarafından kavun ve karpuz cinsi ürünlerin üretimi bir hayli yapılıyordu. Bu yıl eski rekolteyi bulamayan çiftçilerimiz yavaş yavaş kavun ve karpuz ekiminden vazgeçtikleri görüldü. Bir dönem Amarat karpuz ve kavunu olarak ilimizde marka haline gelen ürünler artık yok olmaya yüz tuttu. Yeşiltepe, Sultanhanı ve Ortaköy bölgesinde azda olsa üretimi yapılan kavun ve karpuzlar tüketici tarafından aranılan meyve olsa da, il dışında Aksaray’a yakın bölgelerde çokca yapılan üretimlerin yüz güldürerek, Aksaray piyasasını ele geçirmeleri ile, yerli diyebileceğimiz Aksaray ürünlerinin artık sadece adının kaldığı doğrultusunda izlenimler oluştu.*AYHAN ÖZDEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.