Kış hazırlıkları başladı

Yazın yetişen sebzelerin kışın da tüketilebilmesi için kimi kurutuluyor, kimi ise konserve edilerek saklanıyor. Tazeliği korunarak hiçbir kimyasala maruz kalmadan saklanan ürünlerin hazırlanmasında evlerde özellikle kadınların yoğun bir mesai harcadıkları biliniyor. Kışın bulunması zor olan sebzeler o aylarda da tüketilebiliyor. Aynı şekilde meyvelerin de bu yolla muhafaza edilmesi için hanımlar ayrı bir uğraş sarfediyor.
Kurutma, meyve ve sebzelerin bünyesindeki %80 veya %95 oranındaki suyun %10 veya %20 oranına düşürülerek uzun süre dayanmasını sağlama işlemidir.Ancak bu sırada tat, görünüş, renk, besin değeri gibi kalite özellikleri mümkün oldukça az değişmeli, ayrıca pişirilmek üzere su ilave edildiğinde taze iken içerdikleri miktara yakın su alabilmelidir. *HABER MERKEZİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.