KOBİ tanımında üst limit artırıldı

Aksaray İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, KOBİ tanımındaki kritik bir güncellemeyi duyurdu. Yapılan düzenlemeyle, KOBİ’lerde net satış hasılatı veya mali bilanço büyüklüğünün üst sınırı 500 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltildi.
İl Müdürü Ferdi Gürel, bu değişikliğin yerel iş dünyası için yeni fırsatlar doğuracağını ifade ederek, “Artık daha fazla işletme KOBİ kapsamına girecek ve devletin sunduğu destek, teşvik ve avantajlardan yararlanma imkânı bulacak” dedi. Gürel, yatırım, istihdam ve finansman alanlarında KOBİ’lerin yanında olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Yeni düzenleme ile birlikte Aksaray’da birçok firmanın KOBİ statüsüne dahil olması ve uygun faizli krediler, hibe programları, vergi indirimleri ile ihracat desteklerine erişimin kolaylaşması bekleniyor.
Aksaray İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, girişimcilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerini artırırken, yeni şartlardan yararlanmak isteyen işletmelere başvuru süreçlerinde rehberlik edeceklerini belirtti. *ERDEM SÜDEMEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- JEOTERMAL KAYNAKLI SERA ÜRETİMİ YAPAN İŞLETME TARIM BAKANI YUMAKLI TARAFINDAN İNCELENDİ Gıda krizine karşı tedbirliyiz
- Ortaköy Devlet Hastanesi'nde kansere karşı farkındalık standı
- SULTANHANI OSB’DE ZİRVE Kaymakam Göksun başkanlığında gelecek adımları atıldı
- Üretim projelerine tam not
- Orhan Tapan vefat etti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.