Koyun ve keçi peyniri ilgi görüyor

Aksaray’da Salı günleri kurulan Salı pazarında kışlık salamura koyun ve keçi peynirine yoğun ilgi var.
Köylerde ve yaylarında üretilen peynirler, merkezde kurulan pazarlara getirilerek satılıyor. Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında başlayan ve Temmuz ayına kadar devam eden kışlık salamura koyun ve keçi peyniri pazarına yaylalardan sabahın erken saatlerinde getirilen peynirler istek üzerine 5, 10 ve 18 kilogramlık kaplara konularak hazırlanıyor. Peynirler Kasım ayına kadar genellikle evlerin bodrumlarında serin yerde muhafaza edilirken bu zamana kadar olgunlaşıp salamura hale gelen peynirler ise kış aylarında tüketiliyor.
Peynir üreticileri yaptığı açıklamada "Peynirlerimiz yaylalarda tamamen organik olarak yapılır. İçerisinde sadece süt, tuz ve peynir mayası vardır. Sağlıklıdır, bal kadar da kıymetlidir. Fiyatı da 20 liradır" dedi.
Pazarda koyun peyniri 20 liradan, keçi peyniri ise 25-27 liradan alıcı buluyor. Pazarlarda ayrıca koyun ve keçi yoğurtları da bulunuyor. *HABER İBRAHİM AMAÇ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.