Aksaray
10 Ocak, 2026, Cumartesi

Kur’an Kursundan anlamlı yardım eli ve yağmur duası

Kur’an Kursundan anlamlı yardım eli ve yağmur duası
Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, “Öğrenci Günü Yardım Programı” kapsamında AdemTaşcı Kızı Hacı Hanife Ceylan İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu’nu ziyaret etti. Programda bir yandan ihtiyaç sahipleri için hayır çarşısı kurulurken, bir yandan da kuraklık için yağmur duası edildi.

Aksaray İl Müftülüğü, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Kur’an kursu öğrencileriyle birlikte örnek bir programa imza attı. İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın katılımıyla düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kursiyerlere hitap eden Müftü Veysel Işıldar, ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarının sadece dini eğitim değil, sosyal gelişim alanı olduğunu vurguladı. Işıldar; “Kadınlar geleceğimizin mimarlarıdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların yetiştirilmesinde kadınlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sebeple milli ve manevi değerlerin gelişimine katkı sunan kurslarımıza çok önem veriyoruz,” dedi.

Konuşmasının sonunda Türkiye genelinde hissedilen kuraklığa dikkat çeken İl Müftüsü Işıldar, bereketli yağışların olması için kursiyerlerle birlikte yağmur duası yaptı. Katılımcıların samimiyetle iştirak ettiği dua sonrası programın yardım kısmına geçildi.

Program kapsamında düzenlenen yardım etkinliğinden elde edilen tüm gelirler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Aksaray Şubesi’ne teslim edildi. Müftü Işıldar, bu hayırlı işe öncülük eden hocalara ve emeği geçen tüm kursiyerlere teşekkürlerini iletti.*ERDEM SÜDEMEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!