Lavaboya dökme getir!

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin çevre kirliliğini önlemek amacıyla başlattığı atık yağ geri dönüşüm kampanyasının sürdüğünü açıkladı. “Dökme, Geri Dönüştür!” sloganıyla başlatılan kampanyada atık yağ getirene bulaşık deterjanı hediye ediliyor.
Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 2,5 litre atık mutfak yağı getiren vatandaşlara bulaşık deterjanı hediye ediliyor. Böylece vatandaşlar, evlerinde biriktirdikleri atık bitkisel yağları kampanyaya katılarak geri dönüştürme sürecine dahil edebiliyor.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada; “Geri dönüşüm, çevremizi korumanın yanında gelecek nesiller için de büyük bir öneme sahip. Atık yağların doğaya karışması, su kaynaklarımızı kirlenmesine neden oluyor. Alt yapı sistemleri aracılığı ile doğaya karışan 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyun kirlenmesine yol açabiliyor. Bu noktada, vatandaşlarımızın duyarlılığı çok kıymetli. Atık yağları geri dönüşüme kazandırarak hem çevremizi hem de su kaynaklarımızı koruma konusunda hep birlikte büyük bir adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.
Aksaray Belediyesi’nin başlattığı bu kampanya, çevre bilincinin artırılmasının yanı sıra sürdürülebilir yaşam anlayışına katkı sağlıyor. Aksaray Belediyesi atık yağları lavaboya dökmek yerine geri dönüşüme kazandırarak çevrenin korunmasına imkân sunuyor.*BELEDİYE BASIN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.