Mevzuat hazırlıklarında sektörün görüşleri alınacak

Basın İlan Kurumu, Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne ilişkin yürütülen mevzuat değişikliği hazırlıkları kapsamında taleplerin katılımcı bir yaklaşımla ele alınması için paydaşlarının görüş ve önerilerine başvuracak.
Bölge Müdürlükleri vasıtasıyla ülke genelinde 2 binin üzerinde basın kuruluşuna ve 7 binin üzerinde basın çalışanına hizmet veren Kurum, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın katıldığı bölge toplantılarıyla sektördeki sorunların tespit edilmesi ve çözümü adına önemli bir adım attı. Son bir yıl içerisinde 11’i bölge, 3’ü de il düzeyinde gerçekleştirilen toplantılarda 558 gazete ve 267 internet haber sitesinin temsilcisiyle bir araya gelinerek basının sorunları tartışıldı ve katılımcıların görüşleri alındı.
DİNLEMEDİĞİMİZ KİMSE KALMAYACAK
Ortak akıl ve istişare mekanizmasına son derece önem verdiklerini belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “Hiçbir zaman ‘biz yaptık oldu’ anlayışıyla hareket etmedik. Basınımızı ve Kurumumuzu ilgilendiren hayati meselelerde ve karar alma süreçlerinde sektör bileşenlerinin görüşlerini alıyoruz.
2023 yılında yürürlüğe giren Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin hazırlık safhasında Anadolu’yu gezerek 820’nin üzerinde gazete ve internet haber sitesinin temsilcileriyle bir araya geldik; Genel Müdürlüğümüzde çok sayıda toplantı yaptık ve mevzuatımızı katılımcı bir anlayışla oluşturduk. Yetmedi, sahadan gelen talepler ve süreli yayınlarımızın mevcut durumunun analiz edilmesi neticesinde, basınımızın lehine olacağına inandığımız asgari trafik şartı gibi önemli bir kriteri de içeren güncellemeleri 2024 yılında hayata geçirdik.
Şimdi de gelen talepler ve sektördeki gelişmeler doğrultusunda mevzuatımızı kapsamlı şekilde yeniden ele alıyoruz.” Dedi.*HABER MERKEZİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.