SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Milletvekili Erel’in Ulaştırma Bakanına sorduğu sorulara cevap geldi

Milletvekili Erel’in Ulaştırma Bakanına sorduğu sorulara cevap geldi

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları esnasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sorduğu sorulara verilen cevaplar, muhalefet cephesinde şaşkınlık ve hayal kırıklığı oluşturdu. Demiryolu ve ilçelerin Aksaray’a bölünmüş yollarla bağlanması taleplerine dair net bir tarih ve somut bir veri sunmayan Bakanlık, havalimanı konusunda ise Aksaraylıları Nevşehir ve Kayseri’ye yönlendirdi.

SEKİZ KELİMELİK CEVAP

Aksaraylıların Ankara’daki sesi olan İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, şehrin büyük bir heyecan içinde beklediği kimi çalışmalara ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına önemli sorular yöneltti. Yeni dönem bütçesine Aksaray’la ilgili “Aksaray-Ulukışla Demiryolu hattını ne zaman yapacaksınız?” sorusuna Bakanlık, sadece sekiz kelimeyle cevap verdi. Herhangi bir tarih, ihaledeki son durum, hattın altyapısı gibi kritik hiçbir bilgiye değinilmeyen cevapta “Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesinin ihale çalışmaları devam etmektedir” ifadesiyle yetinildi. Erel, Bakanlığa, Aksaray Havalimanının ne zaman yapılacağına ilişkin de bir soru yöneltti. Ancak Bakanlık bu soruya bir cevapla değil yönlendirmeyle karşılık verdi. Aksaray’ın havalimanı ihtiyacının Nevşehir ve Kayseri Havalimanlarından karşılandığının hatırlatıldığı cevap olarak verilerek, kısa vadede şehre havalimanı yapılmayacağını ima etti.

İLÇELER BÖLÜNMÜŞ YOLLA ŞEHRE BAĞLANACAK

Yılan hikâyesine dönen Aksaray-Ortaköy yolunun neden bitirilemediğini soran Erel’e, toplamda 46 kilometrelik yolun sadece iki kilometrelik kısmının 2022 yılı çalışma sezonu içinde bitirilmesinin hedeflendiğini belirten bir cevap verildi. Milletvekili Erel’in, ilçelerin Aksaray’a neden bölünmüş yollarla bağlanmadığına ilişkin sorusuna da, bölünmüş yolların trafik miktarı, bölgesel gelişim ve bunlara bağlı hazırlanan raporlarla yapıldığını ifade etti ve dolaylı olarak Aksaray’ın henüz bu gelişmişlik düzeyinde olmadığını vurguladı. Milletvekili Erel’in “Aksaray’a neden yatırım yapmıyorsunuz?” sorusuna verilen cevapta ise 2003-2022 yılları arasında, çoğunlukla Aksaray’ı komşu şehirlere bağlayan karayollarındaki çalışmaların toplamı belirtildi ve Aksaray’ın bölünmüş yol miktarının yüzde 1705 arttığı vurgulandı. *HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!