LASSA
ABAYLAR
Aksaray
10 Aralık, 2025, Çarşamba

Or­ga­nik tarım ya­pa­cak­la­ra saha de­ne­ti­mi

Or­ga­nik tarım ya­pa­cak­la­ra saha de­ne­ti­mi

Ak­sa­ray çift­çi­si içe­ri­sin­de or­ga­nik tarım ya­pa­cak­lar İl tarım Mü­dür­lü­ğün­de­ki ka­yıt­la­ra göre tek tek ge­zi­le­rek saha de­ne­tim­le­ri ya­pı­lı­yor.
De­ne­tim­ler­de, or­ga­nik tarım stan­dart­la­rı­na uygun üre­tim ya­pı­lıp ya­pıl­ma­dı­ğı in­ce­le­ni­yor. Ekip­ler, tar­la­lar­da ve se­ra­lar­da in­ce­le­me­ler­de bu­lu­na­rak bitki sağ­lı­ğı ve ye­tiş­tir­me ko­şul­la­rı hak­kın­da de­ğer­len­dir­me­ler ya­pı­yor.
Or­ga­nik ta­rım­da doğal kay­nak­la­rın ko­run­ma­sı, sür­dü­rü­le­bi­lir tarım uy­gu­la­ma­la­rı­nın yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı ve sağ­lık­lı gıda üre­ti­mi açı­sın­dan büyük önem ta­şı­ma­sı ne­de­ni ile, ya­pı­lan saha kont­rol­le­ri­nin, bu sü­re­cin sağ­lık­lı iler­le­me­si­ni sağ­la­mak ama­cın­da ol­du­ğu bil­di­ril­di.
Or­ga­nik ta­rım­da çilek başta olmak üzere al­ter­na­tif ürün­le­rin yanı sıra, mayıs ve ha­zi­ran ay­la­rın­da or­ga­nik seb­ze­le­rin kont­rol edi­le­rek ge­rek­li bil­gi­le­rin üre­ti­ci­ler ile pay­la­şı­la­ca­ğı­da ifade edil­di.
*ERDEM SÜ­DE­MEN
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!