SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Orhan Aydın milletvekili aday adaylığını açıkladı AKSARAY SAHİPSİZ

Orhan Aydın milletvekili aday adaylığını açıkladı AKSARAY SAHİPSİZ

İYİ Parti İl merkezinde ilk milletvekili aday adaylığı açıklama toplantısı yapıldı. Siyasetin kıdemli şahsiyetlerinden, İyi Parti’de görev alan Orhan Aydın partisinin ilk milletvekili aday adayı olarak basın toplantısı yaptı. Aydın toplantıda şunları söyledi : “Karşınızda Aksaray siyasetinin  donanımlı, tecrübeli en eski aktif siyasetçisi olarak bulunuyorum. Akademik hayatımın ardından, kamu tecrübem, özel sektör başarılarım ve siyaset birikimleri ile  başarılara imza atmış olan bir kardeşinizim.

Pek çok kanaat önderinden, Aksaray severden, halkımızdan siyasete girmem yönünde davet aldım. Davet edenler haklıydılar; özellikle son çeyrek asırdır seçilenlerden çoğu, milletvekili olarak istediklerini alıp- alıp gittiler. Adları unutuldu. Şahsen ben yaptığım hizmetlerle yine buradayım, sizlerleyim.  Siyasetin üzerindeki tozları silkelemek üzere buradayım. Ben bilgi ve akıl ile dürüst siyaset yapan bir kardeşinizim. Siyasetin güven endeksini yükseltmek üzere buradayım. Siyaset meydanı boş değil; siyasetin meydanında halk oturur, millet oturur, gözlemler ve kendisinden birisine emaneti teslim eder. Bilgi, beceri ve projelerim ile milletin huzuruna çıktım. Çünkü ben sizi hiç yanıltmadım.

Siyasi arenada görüntüsü olan ama içi boş, projesi olmayan, memleketin ve Aksaray’ın dertleri ile            dertlenmeyen, şahsi hırs ve çıkarları için siyasette olanların bol olduğu zamanda yaşıyoruz. Bu sahte suretlerin her konuşması vaat, yapacağız-edeceğizler içeriyor ama memleket için, Aksaray için hizmette başarısızdırlar. Bu siyasi ahlaken yıpranmış oyuncular her yerde; bolca bulmak mümkün. Bu kişiler sebebiyle ekonomik sıkıntılar çekiyoruz. Gençlerimizin geleceğini öngöremiyoruz.

Aksaraylı sahipsizdir. Aksaraylıların yaşama standardını iyileştirmek üzere başarılı çalışmalar yapmış bir evladınız olarak, yaşananlar beni fevkalade endişelendirmektedir. Oysa insanlarımız, çok iyisini hak etmektedirler.

Aksaray ekonomisinin de  iktidar unsurları tarafından gösterildiği gibi olmadığını anlıyoruz: Aksaray, Türkiye genel yaşama endeksinde ne yazık ki 54. sıradadır. Önümüzde tam 53 vilayet var. (Eğitimde 57.,çevrede 70., sağlıkta 55., altyapı hizmetlerinde 69., konutta 57. sıradayız.

)(Kaynak TÜİK)

Bunlardan daha acı olan bir durum var ki, o da yaşam memnuniyeti sıralamasında ülke genelinde

17. sırada olmamızdır. Genel yaşama endeksinde 54. sıra gibi geri bir yerdeyiz. buna rağmen bu durumdan memnuniyetin Yüksek olması artık bu geri kalmışlığın ümitsizlikle birlikte normalleşmesi     anlamına geliyor. Biz siyaseti vatandaşımıza, memleketimize ümit olmak için, çare olmak için yapmak istiyoruz.

Aksaraylı hemşerilerim, Türkiye’nin en büyük cezaevinin Aksaray’a yapıldığını bilseler bile, mafyanın, uyuşturucu tacirlerinin, kadın satıcılarının, kan davası tetikçilerinin, gayrimenkullerine çökecek baronların, evlatlarını avlayan zehir tacirlerinin meydanı doldurduğunu gördüklerinde, iş işten çoktan geçmiş olacak. Cezaevi tuzağını engellemeyen ve hatta ses çıkaramayan milletvekilleri dâhil, bütün yetkililer Aksaray halkına karşı mesuldür. Çünkü bunlar Aksaray’ı ve Aksaraylıyı ciddiye almadılar. Ne yazık ki bu tavırları toplumda siyasetçiye güven endeksini daha da azaltmıştır.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin Temmuz 2022’de açıkladığı İhracat İstatistiklerine göre Aksaray’ın 2022’de yaptığı toplam ihracat 130 milyon dolar. Türkiye’nin toplam ihracatı ise 130 milyar dolar. Yani Aksaray ülke ihracatının sadece 1000’de 1’ini yapabilmiş. Bunun nedenini sorgulamak lazım. (kaynak TUİK)

Aksaray’ı, Türkiye’yi ve dünya konjonktürünü yakından takip eden bilgi birikimimle, insana olan sevgimle İYİ PARTİ Aksaray Milletvekili Aday Adayı olduğumu arz ediyorum.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!