SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Özel çocuklara karne şenliği

Özel çocuklara karne şenliği

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, geleneksel hale gelen yetimler için karne şenliği düzenledi.
Her yıl bir hayırsever tarafından finanse edilen etkinlik yetimler ve anneleri için çok eğlenceli bir etkinlik olarak hatıralarda yerini alıyor. Bu tür etkinliklerle çocukların sürekli gelişim ve başarıya teşvik edildikleri belirtiliyor.
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, yetimlerin Allah'ın özel emaneti kabul edip, büyük bir hassasiyetle onları mutlu etme, sıkıntı yaşamadan onları hayata hazırlama gayreti içinde olduklarını söyledi. Aksaray'da insanlarda yetim hassasiyetinin üst düzey olduğunu belirten Korkmaz, Yetim Projesi kapsamında ayda 150 yetimin desteklendiğini ifade etti.
AKSARAYDA 276 YETİME DÜZENLİ DESTEK
Yetim projesi kapsamında Aksaray doğumlu 276 özel çocuğa aylık 150tl maddi destek sağlandığını belirten Aksaray İHH Başkanı Korkmaz, bununla birlikte yurt dışında iç savaş, açlık, salgın hastalık, vb sebeplerden babalarını kaybetmiş 377 yetimi Aksaray'lı hayırseverlerin destekleriyle proje kapsamına aldıklarını sözlerine ekledi. Dünya genelinde bu sayının yaklaşık 130.000 olduğunu hatırlatan Korkmaz, yetim hassasiyeti olan herkese teşekkür etti.
YETİM DAYANIŞMA GÜNLERİ BAŞLIYOR
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yetimlerin varlığının ve ihtiyaçlarının gündeme getirilmesi amacıyla üç ay süren kalkındırma projelerinin başladığını ifade eden Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, Türkiye ile birlikte dünya genelinde yetim ailelerinin kendi ayakları üzerinde durabilecekleri projelerle desteklenmelerinin amaçlandığını söyledi. Hayırseverleri yetimlere sahip çıkmaya davet eden Korkmaz, en güzel yatırımın insana olduğunu vurguladı.

İDLİB ÇOK ZOR GÜNLER YAŞIYOR
11 Yıldır kendi vatan topraklarında mülteci hayatı yaşamaya mecbur bırakılan yaklaşık 5 milyon Suriyeli, ülkelerini terk etmeyip yıllardır çadırlarda hayat mücadelesi veriyor. Aksaray'da yaşayan hayırsever vatandaşlar bu duruma duyarsız kalmayıp, bir yandan şehrimizin ihtiyaç sahibi ailelerine diğer yandan İdlib'de yaşayan çaresiz insanlara yardım etmeye çalışıyorlar.
SAVAŞ BİTENE KADAR ORADAYIZ
"Allah hiç bir milleti savaş ile imtihan etmesin." duasıyla sözlerine son veren Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, savaş bitene kadar Suriyede olacaklarını, yetim, yaşlı, hasta, kadın ve çocuklar başta olmak üzere mağdur insanlar selamete erişinceye kadar yardım çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Şimdiye kadar yardım gönderenlere teşekkür eden Korkmaz, herkesi imkanlar ölçüsünde iyiliğe davet etti. *İBRAHİM AMAÇ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!