SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

PARTİ MECLİSİ ÜYESİ ALİ ABBAS ERTÜRK Ülkenin üç önemli sorununu sıraladı

PARTİ MECLİSİ ÜYESİ ALİ ABBAS ERTÜRK Ülkenin üç önemli sorununu sıraladı

CHP'nin kuruluşunun 101. Yılını kutladığı bu günlerde şehrimiz bir grup basın mensubu hem ziyaret hem gündemi hatırlatarak sohbet havasında geçen CHP ziyareti ile, ülke gündeminin en önemli konularını sordular.

CHP Aksaray İl Başkanı Av. Bilal  Özdemir ve CHP Genel merkez yöneticisi Ali Abbas Ertürk Basın mensubu gurubundan olan misafirlerini toplantı salonunda ağırladılar.

CHP'nin 101. Yılını kutluyoruz ibaresi yazılı olan çiçek buketi taktim edilerek basının tarafsız olduğu ancak muhalefetin de işler durumda  olması gerektiği beyan edilip partinin 101.yılını kutladılar.

CHP İl başkanı Av. Bilal Özdemir  misafirlerine ilgide özen gösterirken, yoğun bir tempo sonucu Gençlik örgütü seçimlerini tamamladıklarını  ifade etti.

Sohbet eski ve yeni yönetim anlayışı çerçevesinde yoğunlaşırken CHP'nin geçmişten gelen mirasını taşımanın ağır sorumluluk yüklediğini ve zaman zaman seçmenlerle diyalog kurmada zorluklar yaşandığı itirafında bulunuldu.

Gelen bir soru üzerine ülkemizin üç  önemli sorunu  nedir cevabında, Parti Meclisi üyesi Ali Abbas Ertürk şöyle sıraladı:

“Birinci sorun Göçmen sorunu. Bunu en önemli sorun olarak görüyoruz, ancak Ümit Özdağ gibi show yaparak kapı dışına koyacağız değilde geldikleri ülkelerle konuşarak çözüm üretmeliyiz. Bir kere şunu anlamakta yarar var, burada doğup vatandaş olanlarda var onlar bizim vatandaşımız olmuş buna bir çırpıda yapacak bir şey yok. Bazen suça karışanlar var onları hemen  sınır dışı yapmak gerekiyor.

İkinci  önemli sorun Adalet. Bu konuda kimsenin kendisini  huzurlu hissetmediği ortamdayız. Kurumlar çok yanlış hareket ediyorlar. İktidarın yanlışlarını savunmak yerine kanunlara uygun hareket edilmesi gerekir. Düşünebiliyormusunuz kabarık suç dosyası olanlar dıyarıda elini kollunu sallayarak geziyor. Hal böyle olunca can güvenliği sıkıntısı da doğuyor. Genç kızların  ölümü yada, çocukların tacizi konularında mutlaka tedbir alınması gerekiyor.

Üçüncü konu ise kurumların siyasallaşması sonucu liyakat aranmadan atamalar yapılıyor. Bu yüzden devletin çarkları politize olduğu için dönmüyor.  Gördüğünüz gibi ekonomi de maalesef durum vahim. Bu konuda toplumsal bir uzlaşı gerekiyor. Kurumların sorumluluklarını yerine getirmemesi piyasa ekonomisini de etkiliyor.”

Basın mensupları yaptıkları sohbet ve nazik  ev sahipliği için CHP yöneticilerine teşekkür ettiler *AYHAN ÖZDEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!