ABAYLAR
Aksaray
01 July, 2025, Tuesday
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Saratlı ve Çağlayan’da Gönül Köprüleri kuruldu

Saratlı ve Çağlayan’da Gönül Köprüleri kuruldu

Aksaray’da alevi kökenli kardeşlerimizin ikamet ettikleri Saratlı kasabası ile Çağlayan köyleri vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından ziyaret edildi. Ziyaret cem evleri ile bölgede bulunan okullara gerçekleştirilerek bölge halkı ile sarmaş dolaş olundu. Ziyarette üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını yerinde dinleyip ortak akıl ve istişare kültürüyle çözüm yolları üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Çağlayan Köyü ve Saratlı Kasabası sadece üretimin değil, kadim kültürümüzün ve toplumsal zenginliğimizin de kök saldığı kıymetli yerleşimlerimizdendir diyen vali Kumbuzoğlu “Alevi-Bektaşi inancının taşıdığı hoşgörü, birlik ve dayanışma ruhu, bizleri her zaman olduğu gibi bu ziyaretimizde de derinden etkiledi. Aynı sofrada buluşmak, aynı muhabbet halkasında yer almak bizler için onurdur. Bu anlamlı buluşmada bizleri misafirperverlikle karşılayan tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkür edıyorum” dedi. Bölge halkının istek ve ihtiyaçları hususunda istişarelerde bulunarak gerekli talimatların da verildiği öğrenildi.

Vali Kumbuzoğlu bir ara cem evinde eline sazı alarak tellerine dokunması ile manevi bir haz duyarak, gönül köprülerinin oluşmasında köşe taşlarını döşemiş oldu.*ERDEM SÜDEMEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!