Sera OSB’de suya ulaşmak için 3 bin metre aşılacak

Yatırım tutarı 1,5 milyar TL olan Sera OSB’de yüzde 80’i kadınlardan oluşacak 2.000 istihdam ile yılda 50.000 ton sebze üretimi gerçekleşecek. İşte bu projenin alanı olan Karkın köyünde kurulan sondaj tesisleri ile yeraltının sıcak suyuna ulaşmak için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.
Sanayi alanında hızlı gelişimini sürdüren Aksaray OSB’ye tarımsal alanda üretim yapacak tarıma dayalı ihtisas OSB destek verecek. Sanayi ve tarımda üretim üssü olan Aksaray Ihlara, Hasandağı ve Selime gibi önemli turizm merkezlerinde yapılacak yatırımların tamamlanması ile Sanayi, Tarım ve Turizm üçlüsü ile her alanda yatırım ve üretim üssü olacak.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; kurucu ortak olarak Aksaray İl Özel İdaresi, Aksaray Belediyesi, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Ziraat odası ve Aksaray TDİOSB Yatırımcıları Derneğinin yer aldığı 1.440 dekar alan üzerinde kurulacak ve yatırım tutarı yaklaşık 1,5 milyar TL olacak Karkın Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesinin sıcak su ihtiyacını karşılayacak Koçpınar Jeotermal Sahası ve Güzelyurt Jeotermal Elektrik Santrali Sondaj Sahalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Karkın Sera OSB’de yüzde 80’i kadınlardan oluşacak 2.000 istihdam ile yılda 50.000 ton sebze üretimi gerçekleşeceğini kaydetti.
Vali Kumbuzoğlu Koçpınar Jeotermal işletme sahasında 3.850 metre derinlikte sondaj işlemleri başlayan Elmacık-1 kuyusunda yatırımcı firma olan GMK Enerji’nin sahibi Dr. Murat Karadaş’dan bilgi aldı.
Sondajda TPAO sahasında petrol kuyuları açan VIKING firmasının en büyük kapasiteli kulelerinden birisi kullanıldığını belirten Dr. Karadaş; Dünya Bankası Risk Paylaşım Mekanizması kapsamında açılan bu kuyu ve devamında açılacak kuyularla 20 MW kapasiteli Jeotermal Elektrik Santralı ve Sera yatırımının planlandığını belirtti. Dr. Karadaş yapılan çalışmalarda sahada aktif 8 farklı firmadan sondaj servis hizmeti alınırken Aksaray’da elliden fazla firmadan destek hizmetleri alındığını vurguladı.
AKSARAY HER ALANDA HIZLI BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK
Aksaray Karkın Jeotermal Isıtmalı Sera TDİOSB’nin tüm etaplarının tamamlanması ile kentin tarımda üretim ve istihdamına önemli katkılar sunacağını ifade eden Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bu önemli yatırımlar Tarım bakanlığımızın yerinde istihdam politikasıyla %80'i kadınlardan oluşacak ve yaklaşık 2 bin kişinin istihdamıyla da yöre halkının refah seviyesine de katkıda bulunacaktır. Burada yapılacak üretim ile Aksaray’ın gıda ihtiyacı giderilirken üretim ile ürünlerin işlenerek pazara da sunulabilme imkânı doğacaktır. Böylece Aksaray projelendirdiğimiz turizm yatırımlarının da tamamlanması ile kalkınmanın önemli bir modeli olan sanayi, tarım ve turizm üçlüsü ile hızlı büyümesini daha da hızlandıracak her alanda yatırım ve üretim üssü olmaya devam edecek’ dedi.
*VALİLİK BASIN
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.