SERGİ AÇILIŞI Kadın emekleri görücüye çıktı

Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde, kadınların meslek edinmelerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayan kursların yıl sonu el emeği ürünleri düzenlenen görkemli bir törenle sergilenmeye başladı.
İlçede faaliyet gösteren kurslarda eğitim alan kadınlar tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan; dikiş, nakış, giyim ve el sanatları ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergi alanını gezen Sarıyahşi Kaymakamı Engin Atilla ve Belediye Başkanı Doğan Mutlu, kursiyerler tarafından hazırlanan nadide eserleri yakından inceledi. Kursiyerler ve eğitmenlerle sohbet eden ilçe protokolü, yapılan çalışmalar ve üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı.
Kadınların üretkenliğinin, sabrının ve estetik anlayışının gözler önüne serildiği programda, bu tür kurs faaliyetlerinin yerel düzeyde desteklenmesinin önemi bir kez daha vurgulandı.
Sergi programı kapsamında sadece görsel sanatlar değil, işitsel sanatlar da yer buldu. İlçedeki müzik kurslarında eğitim alan öğrenciler tarafından sunulan müzik dinletisi, açılışa katılan davetliler tarafından büyük bir beğeniyle dinlendi.
Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını destekleyen bu anlamlı organizasyonun sonunda, serginin mutfağında yer alan, aylarca emek veren tüm kursiyerler ve onlara rehberlik eden eğitmenler tebrik edildi. İlçe yöneticileri, Sarıyahşi'deki kadın üretimini destekleyen bu tür faaliyetlerin başarılarının devamını diledi.*ERDEM SÜDEMEN
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.