Aksaray
10 Ocak, 2026, Cumartesi

SU SEFERBERLİĞİ  Geleceğin koruyucuları iş başında

SU SEFERBERLİĞİ  Geleceğin koruyucuları iş başında
Aksaray Belediyesi, su kaynaklarının verimli kullanılması ve tasarruf bilincinin aşılanması amacıyla ilkokullarda "Su Müfettişleri" yetiştiriyor. Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler, suyun her damlasının ne kadar kıymetli olduğunu öğrendi.

İklim değişikliği ve su stresiyle mücadele kapsamında Aksaray genelinde altyapı yatırımlarını sürdüren Aksaray Belediyesi, bu çalışmaları toplumsal bir bilinçle desteklemek için eğitim faaliyetlerine hız verdi. Belediye ekiplerinin durağı bu kez Cumhuriyet İlkokulu oldu.

Etkinlik kapsamında uzmanlar tarafından öğrencilere suyun doğadaki döngüsü, Aksaray’ın su kaynakları ve evde yapılabilecek basit ama etkili tasarruf yöntemleri anlatıldı. Eğlenceli sunumlarla desteklenen bilgilendirmede, diş fırçalarken musluğu kapatmanın veya sızdıran muslukları bildirmenin önemi vurgulandı.

Aksaray Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çocukların bu konuda en iyi elçiler olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte su kaynaklarımızı korumaya kararlıyız. Cumhuriyet İlkokulu ziyaretimizde öğrencilerimize su tasarrufunun önemi ve suyun doğru kullanımı hakkında bilgiler aktardık. Amacımız, su tasarrufu bilincini küçük yaşlarda kazandırarak bu farkındalığı kalıcı hale getirmektir."*İBRAHİM AMAÇ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!