SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

‘Suç çetesi İsrail’den hak, hukuk, adalet beklenmez’

‘Suç çetesi İsrail’den hak, hukuk, adalet beklenmez’

AK Parti Aksaray İl İnsan Hakları Başkanlığı tarafından Filistin’de yaşanan zulümlerle ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına; Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, AK Parti Aksaray İnsan Hakları Başkanı Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Aydın, Yenikent Belediye Başkanı Ali Altınsoy, Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Adem Korkmaz, İl Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Selda Arkoç, Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi Hayrullah Andıç ve teşkilat mensupları katıldı.

İsrail’in başta Gazze’de olmak üzere bölgemizde gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerinin ve katliamların unutulmamasını sağlamak ve katledilen masumları anmak amacıyla İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasını okuyan İl İnsan Hakları Başkanı Aydın şunları söyledi: “Bugün,İsrail'inFilistin'eyönelikbaşlattığıinsanlıkdışısaldırınınbirinciyılındabiraraya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar ile Filistinli savunmasız sivilleri hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır.İşlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için de 7 Ekim'i bahane etmektedir. Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz: 7 Ekim'i, meselenin sanki sıfır noktasıymış gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim esasında İsrail katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin dahada artmasıdır. Bir yılın içinde17 binden fazla çocuk,11binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil İsrail'in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü. Hiçbirşey 7Ekim'debaşlamadı!Süregidensoykırıma7 Ekim sebep olmadı! 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiş; hakları vemalları gaspedilmiş; öldürülmüş; katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz. Böyle bir gasp ve hırsızlığın üstüne kurularak, uluslararası hamilerinden yüz bulup günümüze kadar gelen bu suç şebekesinden zaten ne hak ne hukuk ne de adalet beklenebilir.

Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın küresel çeteler ve onların yerli işbirlikçileri tarafından yıllardır neden hedef alındığını bugünlerde yeniden idrak ediyoruz.Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin'in bağımsızlık mücadelesi, aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail'in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecektir” dedi. *HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!