SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
27 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

SÜRÜCÜ KURSLARI SİSTEMİ OTURDU İyi sürücüler yetiştiriyoruz

SÜRÜCÜ KURSLARI SİSTEMİ OTURDU İyi sürücüler yetiştiriyoruz

Aksaray Sürücü Kursları Ve Eğitimcileri Derneğinin kurulmasının ardından Sürücü kursları sistemi geçmişte yaşanan bir takım eksikliklerini gidererek sistemi oturttukları bilgisi verildi. Dernek Başkanı  Yalçın Çakmak konuya dair yaptığı açıklamada şunları söyledi : “ Sürücü adaylarına sürücü kurslarında 34 saat teorik eğitimlerin sonunda ilimizde ve ilçelerimizde bulunan e-sınav salonlarında teorik sınavlara katılırlar. Sınav sonucu başarılı olan adaylarımıza 2 ders simülatör eğitimi verildikten sonra Aksaray belediyemizin sürücü adaylarının eğitim ve uygulama  sınavı için tahsis ettiği, bu arada Türkiye’de örnek gösterilen eğitim ve sınav alanımızdan başlayan 14 derslik rutin direksiyon eğitimleri yapılmakta olup, eğitimler hem kurslarda, hem eğitim alanında Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından en az 3 er defa denetlenerek eğitimlerini tamamlarlar.

Dernek Başkanı Çakmak, eğitimlerin artık tamamen kontrol altında olduğunu, eğitim vermeyen kurumların, eğitimden kaçırıp ehliyet fiyatlarını düşüren kurumlara (yönetmelik gereği taban fiyat altına kayıt almakta kayıt yaptırmakta suçtur yasası) gereğince, gerekli yaptırımların il Milli Eğitim Müdürlüğünce yaptırım uygulandığını, sürücü kursları olarak bunun tamamen disipline edildiğini belirtti.

Aksaray Sürücü Kursları Ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Yalçın Çakmak açıklamasının devamında “Sektör olarak tüm bunların yanında kurallara uyan topluma saygılı trafik adabına yakışır iyi bir sürücü yetiştirmenin sorumluluğunu üstlenmiş durumdayız.

İşimizin ciddiyetinin ve öneminin farkındayız artık. İlimizde iyi sürücüler yetiştiğimize inanıyoruz ve hemşerilerimize hatırlatıyoruz. Bizimde sektör olarak etkilendiğimiz kısım akaryakıt fiyatlarının yükselmesi. Mevcut ehliyet fiyatlarının bizleri korumadığını ve zarar ettiğimizi gördük, dolayısı ile fiyatları yükseltmemize neden olmuştur.  Bu nedenle 11 Temmuz itibari ile ilimizde ehliyet fiyatları zamlanacak olup ehliyet alacak hemşerilerimizin biran önce kurslarımıza kayıt yaptırmalarını öneriyoruz.”

Aksaray Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği olarak İyi bir sürücü olmanın kuralları ise şu şekilde belirtildi:

Emniyet Kemerlerini Takmayı İhmal Etmez.

Yayalara Yol Verir.

Aynalarını Kontrol Eder.

Sinyal Kullanır.

Trafik İşaretlerini İyi Okur Ve Uygular.

Telefona Değil Yola Hakim Olur.

Hız Limitlerine Uyar.

Gerekirse Sollar Ama “Sağlamaz”.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!