Tıp öğrencileri gelecek yıl kendi binasında eğitim alacak

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Çalışan Gazeteciler Günü öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektör Arıbaş yüzde 65 seviyesinde tamamlanan Tıp Fakültesi binasının inşallah gelecek yıl öğrencilerinin kendi binalarında eğitim alacaklarını ifade etti.
Aksaray Üniversitesinin kampüs alanında bulunan yeni sosyal tesislerde şehrin medya mensuplarını ağırlayan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş genel bir değerlendirmede bulunarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversite olarak Aksaray’a katkı sağlamak, bir ve beraber olup kenetlenmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Üniversite de bilimsel etkinlikleri önemseyip, hocaları teşvik ederek destek verilmesi ile birlikte bilimsel proje ve makalelerde sayısının birden yükselerek Aksaray Üniversitesini ülkemizde önemli bir yere taşıdığını belirten Rektör Arıbaş, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek adına öğrencileri de ayrıca teşvik ederek, TÜBİTAK projelerinde 4 ve 5 kat fazlalık rakamlarına ulaştık dedi. 13’lerden 58’lere çıkan proje sayısının bu yıl rekor düzeyde bir artışla 100’ün üzerine çıkmayı beklediklerini söyledi.
Milli Teknoloji atölyesine ilk başvuru yapan 20 üniversiteden biri olan Aksaray üniversitesinin, Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyelerinin açılışını Bakan seviyesinde yapmak için çalışmaların devam ettiğini beyan etti. Tıp fakültesi öğrencilerinin gelecek yıl yeni binalarında eğitim alamları ile birlikte, boşalan yerleride de Diş hekimliğinin daha geniş alanda eğitim ve öğretime devam edeceği bilgisi verildi.
Kampüsün ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, geçen yıl 8500 ağaç dikildiğini, mevcut ağaç sayısının 45 bine ulaştığını ifade etti. Yeni ağaç dikmenin maliyetinin normal arazilere göre 5 kat daha masraflı olduğu yolunda bilirkişilerin raporları doğrultusunda, kuruyanların yerlerine dikmek ve mevcut ağaçları yaşatmak gibi bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.
Bu yıl üniversitenin kuruluşunun 20. Yılı kutlanacak. Bunun için tam tarihi Ramazan ayına geldiğinden etkinliklerin bayram sonrasına kaydırıldığı bilgiside verilerek, dolu dolu bir etkinlik hazırlamanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse, Prof. Dr. Erşan Sever, Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve Genel Sekreter Ahmet Bülbül de katıldı.*ERDEM SÜDEMEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.