SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Uluslararası düzeyde bir stadyum yapılsın

Uluslararası düzeyde bir stadyum yapılsın
Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, TFF 3. Ligde mücadele eden 68 Aksaray Belediyespor’a yakışır, uluslararası futbol müsabakalarına uygun yeni bir futbol sahası çalışması olup olmadığı, var ise stadyumun ihale inşaat ve teslim süreçlerinin ne zaman yapılmasının planlandığı ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdiğini duyurdu.

Milletvekili Kaşlı'nın yaptığı açıklama şu şekilde : “TFF 3. Ligde mücadele eden 68 Aksaray Belediyespor’umuza yakışır, uluslararası futbol müsabakalarına uygun yeni bir futbol stadyum çalışması olup olmadığı, var ise stadyumun ihale inşaat ve teslim süreçlerinin ne zaman yapılmasının planlandığı ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdik.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıda belirtilen sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. Ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim” TFF 3. Ligde mücadele eden 68 Aksaray Belediyespor, Aksaray’da maçlarını 2-5 bin arası seyirci kapasiteli stadyumda oynamaktadır. Kazansa da kaybetse de taraftarı güçlü ve dinamik bir yapıya sahip olan takımımız için mevcut stadyum maalesef şehir stadı niteliklerini taşımamakta ve Aksaray’ımıza yetmemektedir. Aksaray’ımıza Karaman ve Afyon’daki stadyumların benzeri olan 15 bin kişi kapasiteli yeni bir futbol stadyumu yapılması elzemdir. Takımımızın iyi bir statta müsabakalarını oynaması hem futbol takımının başarısında önemli bir etken olacak, hem de futbol severlere büyük hizmet sağlayacaktır. Aksaray ilimizde uluslararası futbol müsabakalarına uygun yeni bir futbol stadyumunun yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünden Aksaray-Konya yolu üzerinde Yapılcan Mahallesinde bulunan toplam 126.500 m²’lik arazinin tahsis edildiğini bilmekteyiz. Bu bağlamda; 1- Bakanlığınızca, Aksaray İlimizin 2. Lig yolunda ilerleyen 68 Aksaray Belediyespor ‘a yakışır yeni bir stadyum çalışması var mıdır? Var ise stadyumun ihale inşaat ve teslim süreçlerinin ne zaman yapılması planlanmaktadır?”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!