Üniversitede bilimsel çalışmalar artacak
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin Bilimsel Araştırmalar ve Akademik Beceri Kazandırma Eğitimi" programı açılış töreni ile başladı.
Etkinlik, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nın (BİDEB) “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Programın açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gerçekleştirildi.
TIP SEKTÖRÜNDE DE YARIŞA KATILMAK ZORUNDAYIZ
Eğitim programının açılışında öğretim üyelerine ve Tıp Fakültesi öğrencilerine hitap eden Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, bilimin çok hızlı geliştiğini, buna ayak uydurabilmek için baş döndürücü değişimin takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de bilimsel çalışmalarda ciddi bir artış olduğunu kaydeden Rektör Arıbaş, “Ülkemiz şu anda teknoloji konusunda dünya ile yarış içerisinde. Bizler de tıp sektöründe bu yarışa katılmak zorundayız. Türkiye’nin de kendi içerisinde fakülteleri ve üniversiteleri yarış içerisinde. Ben bunu tatlı bir rekabet olarak görüyorum. Bu bizim en büyük umudumuz. Bilim gönüllülük işi. ‘Ben bilim insanı olacağım’ diyen hedef koyan gençlere ihtiyacımız var” dedi.
EKSİKLERİNİZİ TAMAMLAMA FIRSATI BULACAKSINIZ
Türkiye’nin önde gelen tıp akademisyenlerinin ASÜ Tıp Fakültesi öğrencileriyle buluşacağını dile getiren Rektör Arıbaş, şunları söyledi: “Sizler gibi bilime gönül vermiş gençlerimizi yetiştiren öğretim üyelerimiz tamamen gönüllülük esasıyla bu projeye katıldı. Yetenekli ve deneyimli bir akademisyen grubuyla çalışacaksınız. Bu akademisyenlerimiz alanlarında son derece yetkin, TÜBİTAK’ta önemli görevler alan, hakemlikler yapan, defalarca bu tür eğitimleri düzenlemiş, pek çok genç yetiştirmiş, yetiştirdikleri gençler şu anda doçent ve profesör olmuş, hocaların hocası konumundaki değerli akademisyenler. Böyle bir ekipten ders alıyor olmanız sizler için büyük bir ayrıcalık ve büyük bir şans. Ben de sizin bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğinize yürekten inanıyorum. Kendi Tıp Fakültemizin kadrosundaki genç, dinamik ve oldukça yetkin hocalarımızın da bu ekibe katılması üniversitemiz adına gurur kaynağı. Bu kurs sizlerin tıp alanındaki çalışmalarınız konusunda farkındalığınızı artıracak. Bu eğitim programında bir çalışma nasıl dizayn edilir, nasıl yazıya nasıl dökülür, nasıl TÜBİTAK Projesi haline getirilir? bunları öğreneceksiniz. Eksiklerinizi tamamlama fırsatı bulacaksınız. Bu sizler için yeni bir başlangıç olacak.”
KARİYER GELİŞİMİNDE KİLOMETRE TAŞI OLACAK
Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Öz de konuşmasında bilimsel araştırmaların tıp fakültesi öğrencileri için önemine değinerek, bu tür eğitimlerin öğrencilerin kariyer gelişiminde önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin alanlarında uzman tıp fakültesi öğretim üyelerini ASÜ Tıp Fakültesi öğrencileriyle buluşturmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Doç. Dr. Öz, şunları kaydettii: “Bu projeyle bilime katkı sağlayacak gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilge edinilmesi, ortak bilimsel çalışmalara yönlendirilmesi ve katılımcıların bilimsel gelişimlere katkı sunulması hedefleniyor. Kursun sonunda öğrencilerimizin bilimsel araştırma ve çalışmalara yönelik farkındalık kazanmalarını hedeflemekteyiz. Tıp eğitimi, dinamik bir süreç olup, bu süreçte teorik bilgi, mesleki beceri gelişimi ve bilimsel araştırmaların birbirini tamamlayan bir şekilde sunulması büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerimiz, alanında deneyimli hocalarımızdan dört gün süresince eğitim alacaklardır. Bu programın öğrencilerimiz için akademik gelişimlerine katkı sağlayıcı ve verimli geçmesini temenni ediyorum.” *ASÜBASIN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.