ABAYLAR
Aksaray
24 Kasım, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Üniversitenin laboratuvar alt yapısı gelişiyor

Üniversitenin laboratuvar alt yapısı gelişiyor
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüsteki laboratuvar altyapısının her geçen gün biraz daha geliştiğini, bu durumun hem sanayi ile ilişkiler hem de akademik araştırmalar bakımından önemli olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ile birlikte Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezini (ASÜBTAM) ziyaret eden Rektör Şahin, Merkez Müdürü Doç. Dr. Onur Can Türker’den çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı. Yakın dönemde ASÜBTAM’la alakalı iki önemli gelişmenin yaşandığını dile getiren Prof. Şahin, “Bunlardan ilki, Aksaray Üniversitesi Laboratuvar Bilgi Sistemi’nin (ASÜLABSİS) uygulamaya geçmesi. Üniversite olarak eğitim-öğretim, araştırma, sosyal etkinlikler ve benzeri faaliyetleri çevrim içi ortamda da erişilebilir hale getirmek amacıyla yürüttüğümüz dijital dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. Uygulamaya giren ASÜLABSİS, ASÜBTAM’daki olanakların çevrim içi ortamda görünür kılınması ve paydaşların erişimlerinin kolaylaşması gibi olanaklar sağlıyor. Kullanıcılar, uygulama vasıtasıyla, laboratuvara veri teslim etme, analiz sürecini izleme, testlerin ve cihazların kullanım durumu, sonuçlara ulaşma gibi hizmetlerden yararlanabiliyor. Laboratuvarlara https://labsis.aksaray.edu.tr/ adresi üzerinden dijital olarak ulaşılabiliyor” dedi.

Üretim Gücünün Artmasına Destek Olmak Amacındayız

İkinci önemli gelişmenin ise “Aksaray Sanayisinin Rekabet Gücünün Artırılması İçin Bölgenin Laboratuvar Altyapısının Geliştirilmesi” isimli projenin başarıyla ilerlemesi olduğunu belirten Rektör Şahin, “Bu proje, ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile ASÜBTAM iş birliğinde hazırlanmıştı. Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından kabul edilen proje başarılı biçimde ilerliyor” dedi. Aksaray’ın sanayi alanındaki rekabet gücünü arttırmak bağlamında bu projenin önemli olduğunu dile getiren Rektör Şahin, “ASÜ’deki laboratuvarlarımız sanayimizin emrine amade. Burada, farklı üretim alanlarını ilgilendiren çok sayıda cihaz aracılığıyla çeşitli analizler yapılıyor. Biz, şehrimizin ve ülkemizin üretim gücüne pozitif katkı sunmak, bu alanda yürütülen her çalışmaya temas etmek, güçlü yarınların inşasında aktif rol almak adına üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. Ziyaret esnasında gerek endüstriyel gerekse akademik bakımdan son derece önemli analizler yapabilen iki farklı cihazın tanıtımı da yapıldı. Bu cihazlardan ilki olan Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM), plastik, kauçuk, metal veya farklı biyolojik numunelerin yüzeylerini büyütüyor ve örneklerin yüzey morfolojileri hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Diğer cihaz FT-IR ise her türlü organik ve inorganik maddenin bileşiklerinin hızlı ve kesin tespitine yardımcı oluyor. Her cihaz da tıp, kimya, metalürji, fizik ve kozmetik gibi sektörlerde yaygın olarak kullanılıyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Onur Can Türker ve ekibine çalışmalar münasebetiyle teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi. *ASÜ BASIN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!