ABAYLAR
Aksaray
29 July, 2025, Tuesday
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

YARDIMLARIN DETAYLARI AÇIKLANDI Yoksula devlet desteği

YARDIMLARIN DETAYLARI AÇIKLANDI Yoksula devlet desteği
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın çalışmaları anlatıldı. Vakıf Müdürü Şenol Mutlu basın toplantısında vakfın yardımlarında yoksulluk sınırı olarak asgari ücretin üçte bir oranında gelirin altında olanlara düzenli yardım sağlandığını ifade etti. Bu yılın ilk 10 ayında; Vakıf özkaynakları ile 13.026 haneden 47.948 kişiye 11.464.404 TL nakdi yardım yapıldığını söyledi.

Halk arasında Fak-Fuk-Fon olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplumda garip gurabanın devletin şefkatli elleri altında yardımlarla destek görmesi, yardımların teferruatı konusunda aydınlatıcı bilgiler verilerek, vakfın engelliden, asker ailelerine, eşi ölmüş kadınlardan yaşlılara hatta yabancılara kadar mutlaka bir destekle hayatlarını kolaylaştırdığı gözlendi.

“Yardım programında 167 asker ailesine  aylık 400 TL

50 Hanede 93 öksüz yetim çocuğa aylık 150 TL

225 Engelli Yakını, 1.691 Engelli ve 2.736 yaşlımya düzenli olarak maaş ödemesi.

2021 yılı kış dönemi için İlimiz Merkezine 10.000 ton Kömür tahsis edilerek hane başına 1 ton kömür yardımı.

347 Eşi vefat etmiş hanıma aylık 325 TL olmak üzere iki ayda bir 650 TL

Düzenli yardımlardan yararlanan 3.698 haneye Elektrik Tüketim Desteği.

Afgan ve Suriyeli başta olmak üzere yabancılardan 1.280 haneye Kızılay tarafından ödeme gerçekleştirilmektedir” denildi.*ERDEM SÜDEMEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!