Aksaray
03 Nisan, 2026, Cuma

Yeni  üst geçit bitti, açılış için gün sayıyor

Yeni  üst geçit bitti, açılış için gün sayıyor
Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu noktalardan biri olan Tacin Mahallesi E-90 Kavşağı’nda yapımı tamamlanan Gazzeli Şehitler Yaya Üst Geçidi bitti, şimdi açılış için gün sayıyor.

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, özellikle E-90 Karayolu üzerinde yaşanan yaya geçiş risklerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bölgedeki yoğun araç trafiği nedeniyle uzun süredir ihtiyaç duyulan üst geçit sayesinde, yayaların kontrollü ve güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi sağlanacak.

Üst geçidin tamamlanmasının ardından yapılan teknik kontroller ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelinirken, yapının kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor. Açılış öncesinde son hazırlıkların sürdüğü üst geçit için geri sayım başladı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir genelinde güvenli ulaşımı önceleyen projelere önem verdiklerini belirterek, “Aksaray’ımızı daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Tacin Mahallesi E-90 Kavşağı’nda yapımını tamamladığımız Gazzeli Şehitler Yaya Üst Geçidi, özellikle yayalarımızın can güvenliğini önceleyen önemli bir ulaşım yatırımıdır. Açılış için artık gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

Modern mimarisi, yürüyen merdiven sistemi ve aydınlatma altyapısıyla dikkat çeken Gazzeli Şehitler Yaya Üst Geçidi hem gündüz hem de gece saatlerinde güvenli kullanım imkânı sunacak. Aynı zamanda engelli ve yaşlı bireylerin kullanımına uygun şekilde tasarlanan yapı, erişilebilirlik açısından da önemli bir örnek oluşturuyor.*BELEDİYE BASIN

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!