
Google’a ekleyin, gündemi kaçırmayın
Tercih ettiğiniz kaynaklara ekleyin, haberlerimizi daha sık görün.Daha önce belirtildiği üzere ilimizde 264.000 büyükbaş 758.000 küçükbaş hayvan mevcut. Hayvan sayısı bakımından ilimiz Türkiye'de ilk 10 il arasında yer alıyor. Bu büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ilkbahar aylarından kış aylarına kadar ilimizdeki meralarda otlatılmaktadır. İlimizin mera varlığı ise 187.000 hektardır. İlimizin çok az yağış alan iller arasında olması ve su fakiri yüzünden ilimiz meralarının tamamının vasfı zayıf ve cılız karakterdedir. Bu durumun ortadan kaldırılması için tarım bakanlığının ve valiliğin talimatları ile Tarım İl müdürlüğümüz tarafından mera ıslahı projeleri uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra mera arazilerinin amacı dışı kullanımını engellemek asıl hedef olarak belirlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Aksaray Valiliği, merkeze bağlı muhtarlar, merkeze bağlı Belediyeler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, STK temsilcileri ile toplantı yapıldı.
Sunumları gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Saklav,’’ ilk önceliğimiz meraların amaç dışı kullanımını engellemektir. İşgal edilmiş olması durumunda ise Mera Kanununun 4. ve 19. maddeleri ile 2011/2 sayılı genelge ve 3091 sayılı kanun kapsamında meraları eski haline getirmektir’’ dedi
Toplantıya Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, İlçe Müdürlükleri ve STK temsilcileri katıldı. *HABER MERKEZİ
717 Öğrenciye İŞKUR Gençlik Programı desteği sağlanacak
EŞMEKAYA’DA EĞİTİME DESTEK Çok amaçlı salon protokolü imzalandı
Yeşiltömek-Sultanhanı hattına 9 Km.lik asfalt
Kuzeyboru Yaren ile yola devam dedi
Özel Ilısu Bakım Merkezi'ne denetim
Ağacın altında kaldı öldü

Yorumlar (0)
Görüşünüzü paylaşarak sohbeti başlatan ilk kişi olun.