
Google’a ekleyin, gündemi kaçırmayın
Tercih ettiğiniz kaynaklara ekleyin, haberlerimizi daha sık görün.26 Ekim 1933 tarihinde Türk kadınına muhtar seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümünde, Aksaray Büyük Bölcek Mahallesi Muhtarı Songül Demir günün anlam ve önemine dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Açıklamasında annelik duygusu ile muhtarlık sorumluluğunu harmanlayan Muhtar Songül Demir, mahalle sakinlerine yaklaşımını şu sözlerle ifade etti:"Bir anne olarak evlatlarımı nasıl eşit sevgiyle kucaklıyor, aralarında hiçbir ayrım yapmadan her birine aynı şefkatle yaklaşıyorsam; bir kadın muhtar olarak da mahallemde yaşayan her bir vatandaşımı aynı anlayışla kucaklıyorum. Çünkü annelik bana eşitliği, kadın olmak bana mücadeleyi, muhtarlık ise adaletle hizmet etmeyi öğretiyor."
Herkesi eşit mesafede kucakladığını vurgulayan Demir, "Benim için herkes eşittir. Kimseyi birbirinden ayırmadan, hiçbir vatandaşımı ötekileştirmeden; herkese eşit mesafede durmayı, herkesin derdini dinlemeyi ve herkese adil hizmet sunmayı görev biliyorum. Bir annenin şefkatiyle dinliyor, bir kadının gücüyle mücadele ediyor, bir muhtarın sorumluluğuyla mahalleme hizmet ediyorum" dedi.
ATATÜRK’E MİNNET VE ŞÜKRAN
26 Ekim 1933’te Türk kadınına tanınan bu tarihi hakkın gururunu taşıdıklarını belirten Büyük Bölcek Mahallesi Muhtarı Songül Demir, bu büyük kazanımın önünü açan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.*BÜŞRA BOYSAK
"Birlikte güvenli yarınlar" piknik etkinliği
Cumhuriyet Bayramı kutlama programı belli oldu
Bölcek caddesi’nde esnafa bayrak dağıtıldı
Dubalar yenilendi
ASÜ KAMPÜSÜNDE ACI OLAY Market Müdürü ölü bulundu
KOMİSER YARDIMCISININ İKNA ÇABASI Çatıya çıkan şahıs ekipleri alarma geçirdi
İki çocuk babası hayatına son verdi

Yorumlar (0)
Görüşünüzü paylaşarak sohbeti başlatan ilk kişi olun.