© Yeni Aksaray Gazetesi

Hasan Dağı Balı’nın tescili için önemli adım

Aksaray’da üretilen ve bölgenin önemli doğal ürünlerinden biri olan “Hasan Dağı Balı”nın coğrafi işaret tescil süreci için önemli bir görüşme gerçekleştirildi.

Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Tekşen ile Aksaray Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Refik İçli, tescil çalışmaları kapsamında Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir’i makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Hasan Dağı eteklerinde üretilen balın benzersiz flora ve iklim koşulları sayesinde sahip olduğu kalite ve aromatik özellikler değerlendirildi. Görüşmede, balın marka değerinin artırılması, üreticiye katma değer sağlanması ve coğrafi işaret tescil sürecinin hızlandırılması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Tescil süreci tamamlandığında Hasan Dağı Balı’nın hem ulusal hem de uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma gelmesi hedefleniyor. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER