© Yeni Aksaray Gazetesi

Miniklere Güvenilir Gıda Eğitimi

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlediği Güvenilir Gıda Eğitimlerine devam ediyor. Eğlenceli ve anlaşılır bir dille verilen eğitimlerle çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması hedefleniyor.

Gıda güvenliği bilincinin küçük yaşta başlaması gerektiği prensibiyle hareket eden İl Müdürlüğü, eğitimlerde öğrencilere temel hijyen ve gıda güvenliği konularını aktardı. Eğitim içeriğinde yer alan başlıca konular şunlar:

Doğru El Yıkama: Ellerin neden ve nasıl doğru bir şekilde yıkanması gerektiği.

Gıda Güvenliğinin Önemi: Yiyeceklerin temiz ve güvenli olmasının sağlık açısından neden kritik olduğu.

Etiket Okuma: Marketten ürün alırken etiketlerin nasıl okunması gerektiği ve son kullanma tarihi gibi bilgilerin önemi.

İl Müdürlüğünün temel amacı, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması ve büyürken gıdanın yolculuğuna bilinçli bir bakış geliştirmesi olarak belirtildi.

Gıda Kontrol Ekiplerinin bu bilinçlendirme faaliyetlerine önümüzdeki dönemde de devam edeceği öğrenildi.*BÜŞRA BOYSAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER