Şeker ve tatlılara bayram denetimi
GÜNDEMAksaray Ticaret İl Müdürlüğü olarak yaklaşan Ramazan bayramı nedeniyle tatlı satışı yapan işletmeler ile zincir ve yerel marketlerdeki bayram şekeri ve lokum satan işletmelerde fiyat yönünden denetimlerini arttırdı.
Yapılan denetimlerde ürünlerin son 3 aya ait alış faturaları ve firmaların da savunmaları istenilerek İç Ticaret Genel Müdürlüğü Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderildi.
Ticaret İl Müdürü Ünal Aksoy’un da bizzat sahaya çıkarak denetimlere katılması dikkat çekti.
Ürünler fiyat etiketi Yönetmeliği kapsamında denetlendi ve Etiket bulunmayan işletmelere ürün başına 3.166-TL idari yaptırım uygulandı. Yine ürünlerin Raf fiyatları ile kasa fiyatları kıyaslandı.
Denetimler arefe günü akşamına kadar sıkı bir şekilde devam edecek. Ticaret İl müdürü Aksoy “Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan ‘Alo 175 Tüketici Danışma Hattı’ tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla başvurmaları gereken ilgili makamlara yönlendirildiği ‘bir çağrı merkezi’ olarak hizmet vermektedir. Bu kanaldan bize ulaşabilirler” dedi.*ERDEM SÜDEMEN
İlginizi Çekebilir