ZİRAAT ODASI BAŞKANI UYARDI Sigorta yaptırmak önemli
GÜNDEMBir haftadır yoğun yağış alan Aksaray’ın tarım arazileri zarar gördü. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Ortaköy Ziraat Odası Başkanı Mustafa Küçüker, “Aksarayımızın çeşitli bölgelerine yağan dolu yağışı sonrası zarar gören üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Değerli üreticilerimiz, bu gibi afetler bizlere ürün sigortasının önemini hatırlatıyor. Küresel iklim koşullarının bölgemizde de değiştiği bu dönemlerde ürünlerimizin don, dolu, sel ve kuraklık gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için tarım sigortalarının (tarsim) yaptırılmasının öneminin büyük olduğu vurgulamak isterim.
Ürünlerimizi sigorta ettirerek zararlarımızı en aza indirebiliriz. Tekrar üreticilerimize geçmiş olsun, Rabbim böyle afetleri bizlere tekrar yaşatmasın inşallah” ifadelerini kullandı. *CEREN NERGİZ
İlginizi Çekebilir