Aksaray
22 Mayıs, 2026, Cuma

Akademik potansiyel güçlü kalite sistemi ile desteklenecek


Akademik potansiyel güçlü kalite sistemi ile desteklenecek

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesinde kalite ve akreditasyon süreçlerinin ele alındığı kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 Fakülte toplantı salonunda gerçekleştirilen programa ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse, Prof. Dr. Erşan Sever ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, Kalite Koordinatörlüğü personeli ile akademik ve idari personel katıldı. Toplantıda fakültenin mevcut akademik yapısı, kalite süreçlerinde gelinen nokta, Bologna kriterlerine uyum çalışmaları, dijital dönüşüm uygulamaları ve akreditasyon hedefleri kapsamlı şekilde ele alındı.

Programın açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Üniversitesinin sahip olduğu akademik potansiyelin güçlü bir kalite sistemiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Üniversitenin hem akademik kadro hem öğrenci kapasitesi hem de fiziki altyapı bakımından önemli avantajlara sahip olduğunu ifade eden Rektör Arıbaş, bu gücün akreditasyon süreçleriyle tescillenmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Akreditasyonun yalnızca resmi bir belge olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Arıbaş, sürecin üniversitenin eğitim kalitesini artıracağını, kurumsal işleyişi sistematik hale getireceğini ve sürdürülebilir bir kalite kültürü oluşturacağını dile getirdi. Üniversitelerin artık kalite süreçlerine uyum sağlamak zorunda olduğunu belirten Arıbaş, önümüzdeki dönemde akreditasyonun yükseköğretim kurumları açısından belirleyici unsurlardan biri olacağını kaydetti. Öğrencilerin geleceği açısından da akreditasyonun kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Arıbaş, mezunların iş başvurularında ve uluslararası akademik süreçlerde akredite üniversite mezunu olmasının önemli avantaj sağlayacağının altını çizdi.

Toplantıda söz alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak da fakültenin akademik yapısı ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Fakültede gazetecilik ile halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümlerinde eğitim verildiğini belirten Çakmak, lisans düzeyinde yaklaşık 600 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti. Öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim imkânları da sunduklarını belirten Çakmak, fakülte bünyesinde gazete, dergi ve akademik yayın çalışmalarının sürdürüldüğünü aktardı. Gazetecilik Bölümünün düzenli gazete çıkardığını, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünün ise dergi hazırladığını kaydeden Çakmak, akademik derginin de TR-Dizin inceleme sürecinde olduğunu söyledi. Dijital medya alanında da aktif çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çakmak, öğrencilerin araştırma görevlileri eşliğinde sosyal medya içerikleri ürettiğini ve dijital platformlarda yayınlar gerçekleştirdiğini belirtti. Öğrencilerin mesleki deneyim kazanmasına önem verdiklerini dile getiren Çakmak, sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sayesinde staj ve iş imkânlarının artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerine değindi. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlar verdiğini belirten Çakmak, özellikle son sınıf öğrencilerinin iş hayatına hazırlanması adına önemli adımlar atıldığını ifade etti. Üniversite eğitiminin yalnızca teorik bilgiyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çakmak, öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam süreçlerine katkı sunmayı önemsediklerini de sözlerine ekledi.

Kaliteden sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zühal Fidan Baritci ise yaklaşık 4-5 aylık süreçte kalite çalışmalarına yoğun şekilde odaklandıklarını dile getirdi. Hazırlanan raporların ayrıntılı şekilde incelendiğini belirten Prof. Dr. Baritci, toplantılar yapıldığını, paydaş görüşmelerinin alındığını ve kalite süreçlerine ilişkin çok sayıda belgenin dijital sistemlere yüklendiğini aktardı. Fakülte olarak önemli bir ilerleme kaydettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Baritci, tespit edilen eksikliklerin de kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünün altını çizdi. Toplantıda ayrıca ASÜ Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Savaş Karagöz ve Dijital İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Tarık Yılmaz, Bologna kriterleri, kalite süreci ve dijital dönüşüm hakkında sunumlar yaptı. Toplantı kalite süreçlerine ilişkin görüş alışverişi ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.*ASÜ BASIN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!