Bağlar bozuluyor, üzümler pekmez oluyor
Aksaray’ın bağlarında bu günlerde tatlı bir telaş var. Üzüm hasadı ile birlikte kurulan kazanlar üzümlerin pekmeze dönüşümünde büyük emeklerin sarf edildiği günler olarak biliniyor. Köy ve kasabalarda yanan ocaklara kurulan kazanlarda pekmezin şıraları özel toprakla karıştırılıp saatlerde kaynatılarak pekmeze dönmesi, üreticiler için yorgunluk olsa da tatlı bir telaşın yaşanmasına vesile oluyor. Bu yıl kilosu 40 lira civarında işlem gören pekmezler, bölgeye ve kalitesine göre fiyatının da değiştiği bilgisine ulaşılıyor. Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi olarak bilinen pekmez, yeni nesiller tarafından çok fazla ilgi görmese de geleneksel ailelerin olmazsa olmazı olarak biliniyor. *HABER MERKEZİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.