ABAYLAR
Aksaray
21 Kasım, 2025, Cuma

Bilenmeyen bıçak hem kurbana hem de keseye zarar


Bilenmeyen bıçak hem kurbana hem de keseye zarar

Vatandaşlar, Kurban Bayramı öncesi bıçaklarını biletmek için bıçakçıların yolunu tutarken, bıçak bileyen ustalar, kör bıçağın tehlikeli olduğunu, keskin bıçağın ise ustanın elinde sanata dönüştüğünü söyledi.
Bıçak bileme işi ve bıçak satışının bir sene hızlı bir sene yavaş gittiğini belirten esnaflar, "Bu sene yavaş senesi, geçen sene daha hızlıydı. Gelecek sene de daha hızlı olacağını tahmin ediyoruz. Sabah 8'de işe başlıyoruz, kurbana bir hafta kala gece 2-3'e kadar bıçak bileme işi yapıyoruz. Çok şükür, Allah kaza bela vermesin, işlerden memnunuz. Bıçak bilenmezse büyükbaş bir kurban yerinden kalkar, ortalığı dağıtabilir. Yaralanmalara sebebiyet verebilir. Kör bıçak her zaman tehlikedir ama keskin bıçak ustanın ellerinde güzel bir sanat meydana çıkarır. Bir aydan beri burada bıçak biliyoruz ama vatandaşlarımızın çoğu son günlere bırakıyor. Hem kendileri sıkışıyor hem de biz çok sıkışıyoruz, ellerimiz sıkışıyor. Çoğu müşteriye ertesi güne sıra veriyoruz. Kimiyle anlaşıyoruz, kimiyle anlaşamıyoruz. Vatandaşlarımız bir ay kala gelip getirmeye başlasınlar. Kendileri için de iyi olur. Bıçak bileme ücreti 50 lira. Satırlar 50 liradan başlıyor. Ağzının bozukluğuna göre satırı 50 lira olarak devam edebiliyor" diye konuştu.
Bayram öncesi bıçaklarını hazırladıklarını belirten vatandaşlar ise kurbanlarını keseceklerini ifade ederek Türk milletinin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ettiler. *ERDEM SÜDEMEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!