Aksaray
25 Temmuz, 2026, Cumartesi

KİŞİ BAŞI FİYATLAR 40 AVRO’YA GERİLEDİ Balon Turizminde Fiyatlar Düştü

KİŞİ BAŞI FİYATLAR 40 AVRO’YA GERİLEDİ Balon Turizminde Fiyatlar Düştü
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da turist sayısındaki azalma, sıcak hava balonu turlarını doğrudan etkiledi. Geçtiğimiz yıl 250 avro seviyelerinde olan tur fiyatları, talep düşüşü nedeniyle 40 avroya kadar geriledi.

Bölge turizminin simgesi haline gelen sıcak hava balonu turlarında sezonluk müşteri yetersizliği fiyatların hızla düşmesine yol açtı. Müşteri bulmakta zorlanan işletmeler, doluluk oranlarını koruyabilmek amacıyla fiyat politikalarında ciddi indirimlere gitmek zorunda kaldı.

Fiyatlardaki bu sert düşüş, bölgedeki turizm gelirlerine de olumsuz yansıdı. Geçtiğimiz yıla kıyasla kişi başı 250 avrodan satılan turların 40 avro bandına çekilmesi, sektör temsilcilerini ekonomik açıdan zor bir döneme soktu. Genel ekonomik dalgalanmalar ve turist sayısındaki azalmayla birlikte turizm sektörü de finansal sıkıntı yaşayan kollar arasında yerini aldı.

Yapılan değerlendirmede duruma ilişkin şu tespitte bulunuldu: "Kapadokya bölgesinde balon turizmi geri vitese taktı. Turist yetersiz kalınca geçen yıl 250 avrodan balona binenler bu yıl müşteri olmayınca kişi başına 40 avroya kadar düştü. Turizm gelirleri de geri vitese takarak ekonomik sıkıntıdan etkilenen sektörler arasına girdi." Denildi.*ERDEM SÜDEMEN

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!