Kurban etleri sucuk oluyor
Aksaray’da kurban etlerini dinlendiren vatandaşlar, sucuk yapmak için kasaplara koştu. Kasap esnafları, “Bu yıl sucuğa çok fazla bir ilgi var” dedi.
Kurban Bayramı’nda kurbanlarını kesen vatandaşlar, etlerini sucuk yaptırmak için kasaplara koştu. Kurban etlerini sucuk yaptıran vatandaşlar, yaş olan sucukları kurumaya bıraktı. Et çekiminin kilosunun 20 TL olduğu kasaplarda kilosu 100 TL’den yapılan sucuk, vatandaşlar tarafından rağbet gördü.
Bu yıl vatandaşların kurbanlık etlerini sucuk yaptırmak için çok fazla ilgi gösterdiğini dile getiren kasaplar, “Etler sucuk olabilmek için belirli işlemlerden geçiyor. Kurbanı kestikten sonra vatandaşlarımız sucuk olacak etleri ayırt ediyor. Ondan sonra bize getiriyorlar. Bizlerde burada gereken işlemleri yapıyoruz. Yoğuruyoruz ve dolum işlemini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra müşteriye teslim ediyoruz. İlk olarak etlerimizi kıyıyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz. Daha sonra tekrar yoğuruyoruz. Etimiz ikinci yoğurmadan sonra dinlenmiş oluyor. Baharatları ve sarımsak katılıyor ve dolum işlemi yapılıyor. Geçen sene sucuk hiç yapılmıyordu diyebilirim ama bu sene çok fazla bir ilgi var. Sıcağın sucuğa çok fazla etkisi olur. Ürünü bozabilirler. Sucuğu kurutabilmek için serin ve esintinin olduğu alanlarda bulundurmak lazım. Yoksa ürün bozulur. Sucuk 2 buçuk gün içerisinde kurur. Sucuğa ağırlık veren bir bayram dönemimiz var” şeklinde konuştu. *ERDEM SÜDEMEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.