Ürünün en bol dönemi
Her yıl bu aylarda Aksaray’ın bereketli topraklarında yetişen sebze ve meyvelerin en bol dönemi olarak bilinmesi ile, Pazar yerlerinde yerli üretici harman dönemini yaşıyor. Şehir merkezi köy ve kasabalar ile ilçelerden gelen bin bir çeşit denebilecek ürünler alıcı beklerken, yerli ürüne olan ilgi nedeni ile Pazar yerlerinde yerlicilerin tezgahlarına hücum ediliyor.
Mevsim itibari ile sebzelerin tamamının bu günlerde yerli olarak yetiştirilerek satışa sunulması, meyve çeşitlerini de aynı şekilde yerli üretim olarak tüketiciye sunularak, hem satıcıların hem de alıcıların yüzlerinin gülmesine neden oluyor. Yerli üreticilerin harman dönemi olarak bilinen bu aylarda, biber, domates, salatalık, kabak, patlıcan, yeşil fasülye en fazla tercih edilen yerli sebzelerin başında geliyor.
Pazar yerlerinde dağ taş üretim olan Aksaray’da açılan tezgahlarda derde devanın dışında ne ararsan bulmak mümkün. Mevsimin en fazla tercih edilen meyvesi üzüm, kavun, karpuz ise yerli üründe adeta baş köşelerde yerini alırken, sadece domates üretiminin kısıtlı olması fiyatların sabit kalarak düşmediği gerçeğini gösteriyor. Yerli üründe yaşanan en bol dönemde Pazar çanta ve sepetleri dolarken, akşam saatlerine doğru tezgahlarda son bir kaç ürün kalarak günün hasılatının yüz güldürdüğü ifade ediliyor. *ERDEM SÜDEMEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.