© Yeni Aksaray Gazetesi

Anneler Derneği 46 öğrenciye burs verdi

Türk Anneler Derneği Aksaray Şubesi geçtiğimiz hafta genel kurul toplantısı yaptı. Toplantıda 3 yıl daha başkanlığı üstlenen Serpil Kulak dernek faaliyetlerini anlatarak, desteklerle toplamda 46 öğrenciye burs vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dernek üyeliğinde 20 yılı geride bırakanlar ile onur üyelerine plaket verildi. Kongrede bir konuşma yapan Anneler Derneği Başkanı serpil Kulak şunları söyledi : “Türk Anneler Derneği 14 Mayıs 1959 yılında Ankara'da kurulmuştur. Ülkemizde toplam 67 şubesi bulunmaktadır. Türk Anneler Derneği Aksaray şubesi 1983 yılında kurulmuş olup 39 yıldır hizmet vermektedir.

Derneğimiz barış anlamına gelen bir zeytin dalı ile sembolize edilmektedir. Zeytin dalının anlamı ırk-din-dil-cins ayırt etmeden dünyamızda barış sevgi ve dostluk için samimi bir şekilde çalışmak isteyen herkes ile el sıkışmak istiyoruzdur.

Derneğimizin amacı ihtiyaç duydukları takdirde annelere ve üniversite de okumakta olan başarılı öğrencilere burs vermektir.

Bizleri yaptığımız hiçbir etkinlikte yalnız bırakmadığınız  için teşekkür ederiz. Büyük bir gururla yaptığımız bu kutsal görevi bir 3 yıl daha yapmaya talibiz. Ayrıca son üç yılda sizlerin sayesinde destek olmaya çalıştığımız burs sayıları şu şekilde :

2019 - 2020  Eğitim yılında 16 öğrenci, 2021 yılında 17 öğrenci ve  2022  yılında 13 öğrenci olmak üzere toplam 46 öğrenci.”

Kongre sonrası yönetim şu şekilde oluştu : Serpil Kulak, Ayşe Şengül, Tannur Kargılı, Ş. Nuray Aydın, Suna Kadıoğlu, Figen Tosun, Rukiye Tahtasız, Günsel Baştuğ, Yasemin Akın, Nazlı Ünlü, Şehnaz Atkoşar, Derya Atılgan, Nuran Aydın,

Denetleme kurulu üyeleri ise; Lütiye Sımsıkı,  Yüksel Vaz, Yüksel Mengi

*İBRAHİM AMAÇ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER