© Yeni Aksaray Gazetesi

ÇEVRE GÜNÜNDE KONUŞMALAR AYNI İSTİKAMETTE Biz çevreye dost olursak, çevrede bize dost olur

5 Haziran Çevre Günü etkinleri kapsamında üniversite de bilimsel bir toplantı ve ardından ödül töreni yapılırken, Aksaray valiliği de çevre yürüyüşü ile dikkat çekti. Yapılan tüm konuşmalarda insanoğlunun çevreyi kendi elleriyle batırıp, tüm olumsuz etkilerin baş aktörü olarak yer alması ortak görüş olarak sunuldu.

 Aksaray Üniversitesinde Yeşil Doğa Derneği ve Çevre Mühendisliği Bölümü iş birliği ile ‘Çevre Ödülleri’ isimli bir program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Yeşil Doğa dernek Başkanı Abdulkadir Ay yaptı. Sağlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örün, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Dr. Hatim Elhatip yaptıkları konuşmalarda, çevreye bilimsel bir bakış açısı getirerek dinleyenlerine önemli bilgiler verdiler. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ise “Biz çevreye dost olursak çevre de bize dost olur; biz çevreye hoyratça davranırsak o da bize aynı şekilde davranır. Depremler, erozyonlar, seller, kuraklıklar, açlık gibi olağanüstü haller yaşanması, insanın çevreye olan olumsuz etkilerinin bir parçasıdır” dedi.

Çevre Günü Kılıçaslan Parkında yapılan yürüyüş etkinliği ile tamamlandı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu öncülüğünde Piramit kafe önünde toplanan yürüyüşçüler, park içerisinde yürüyerek güzel bir çevreye ulaşmanın çevre bilinci ile oluşacağını düşünerek, çevremizi koruyalım ilkesi ile mesaj verdiler.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER