© Yeni Aksaray Gazetesi

Üniversite dergilerinde yayımlanan makale ve tezler dijitalleştirildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak hizmete sunulan Açık Erişim Sistemine, son üç yılda 200 bin kişi erişim sağladı.

ASÜ bünyesinde hazırlanan lisansüstü tezler, üniversite dergilerinde yayımlanan makaleler ve ASÜ’lü akademisyenler tarafından hazırlanan makaleler, uluslararası arşiv standartlarına göre dijitalleştirilerek sisteme dâhil ediliyor. ASÜ Açık Erişim Sistemi Google Analytics’te de dizinleniyor. Dünyanın her yerinden akademisyenlerin ve öğrencilerin kullanabildiği sistemde farklı başlıklar altında yaklaşık 7 bin doküman var. Akademik çalışmaları toplumsal faydaya sunmanın üretmek kadar önemli olduğunu söylen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Açık Erişim Sistemi, Üniversitemizde üretilen akademik çalışmaları hem koruyor hem de dijital ortamda ve uluslararası standartlara uygun biçimde, ücretsiz olarak dünya ile paylaşmaya imkân tanıyor” dedi.

ASÜ Açık Erişim Sisteminde yer alan dokümanlar 80 bin kez indirildi ve erişimlerin önemli bir kısmı yurtdışı kaynaklı olarak gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER