© Yeni Aksaray Gazetesi

Yatırımlar heyecan verdi

Aksaray’ın tarım merkezi ilçelerinden olan Eskil İlçesinde, Eskil Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesi Arsa Tahsis Töreni yapıldı. Törende yapılan konuşmalarda 70 yatırımcının bölgede üretim yapacağı duyuruldu. İlk etapta farklı sektörlerden 10 şirketin üretimi için arsaları tahsis edildi.

Eskil Tuz Gölü Sanayi Bölgesi 140 bin hektar alan, 841 bin metre kare alana 70 sanayi parseli ile hizmete girecek. 1 milyar 610 liralık yatırım gerçekleşecek. Açılış konuşmasını yapan Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak yaparak “Her insanın önünde önemli anlar vardır. Bir belediye başkanı olarak ne kadar şükretsem azdır ki, Allah bizlere Eskil tarihinin belki de en önemli projesini başlatmayı nasip etti.” Dedi. Milletvekili Altınsoy ise “Biz Aksaray olarak artık ihracat yapıyoruz, üretiyoruz, büyüyoruz gelişiyoruz. OSB’lerin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu’da; “Türkiye’nin son 20 yılda sanayi üretiminde nereden nereye geldiği ortada. Türkiye bu işe rahmetli Özal ile başladı. Türkler, üretmeyi ve pazarlayıp satmayı Ak Parti döneminde öğrendiler. Burada yatırım yapmak vatan savunması gibidir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” Dedi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise “Konu yatırım olunca büyük bir heyecan duyuyorum. İstihdam olunca hepimiz heyecanlanıyoruz. Güzel bir yatırım imkanı yakaladık. Eskil iş insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kendi yörelerini unutmuyorlar, köklerini unutmuyorlar. Kendi yörelerine katkı ve örnek olmalarından dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.*HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER