Aksaray'a yatılı Kız Hafız Kur'an Kursu inşa edilecek

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan yatılı kız hafız Kur’an kursu projesi için hazırlıklar başladı. Belediye Meclisi kararıyla başlatılan proje, ihale sürecine alındı.
Aksaray’da hâlihazırda Ulu Cami çevresinde sürdürülen Kur’an eğitimi faaliyetlerinin sınırlı imkanlarla yürütüldüğü düşüncesi ile daha geniş çaplı bir kurum oluşturmak adına planlanan yeni yatılı kız hafız Kur’an kursu binasının, inşa edileceği bildirildi.
Kurs binası, Aksaray Belediyesi ile İl Müftülüğü ’nün koordinasyonunda, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün arkasında yer alan okullar bölgesindeki dini tesis alanına yapılacak. Projenin ihalesi 21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.
Konuya ilişkin çeşitli görüşler kamuoyunda yer alırken, Aksaray Belediyesi yetkilileri, projenin bir eğitim merkezi niteliğinde planlandığını ifade etti.
Aksaray Belediyesi yetkilisi, “Bakanlıktan izin alındı, burada bir ihtiyaç var” şeklinde konuştu. *CEREN NERGİZ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.