BASIN AÇIKLAMASI Aksa’ya Sahip Çık!

IHH Aksaray Şubesi tarafından ramazan ayının son günlerinde Ulu cami önünde basın açıklaması yapıldı. Şube Başkanı Eyüp Dağdaş ve IHH gönüllülerinin katıldığı basın açıklamasında, haksızlığa sessiz kalmayan vicdan sahipleri ve tüm Kudüs sevdalıları olarak şu förüşlere yer verildi:
Bugün burada sadece bir kınama mesajı yayınlamak için değil; insanlığın ortak mirasına, inanç özgürlüğüne ve uluslararası hukukun temel taşlarına vurulan baltayı deşifre etmek için toplandık. İslam dünyasının kalbi kanıyor, ilk kıblemize zincirler vuruluyor ve modern dünya, tarihin en büyük "inanç ve yaşam hakkı" ihlaline, küresel bir şantaj sarmalının gölgesinde seyirci kalıyor.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nden Cenevre Sözleşmeleri’ne kadar tüm uluslararası metinler şunu açıkça taahhüt eder: Her birey, ibadet etme ve dini vecibelerini yerine getirme hakkına sahiptir. İbadethaneler, savaşın en kanlı anında bile dokunulmazlığı olan mukaddes mekanlardır.
İşgalci İsrail rejimi, tam 18 gündür Mescid-i Aksa’nın kapıları asıl sahibi olan Müslümanlara tamamen kapatmış durumdadır. Kudüs Valiliği ve Filistinli yetkililerin de vurguladığı üzere, bu denli uzun süreli ve kapsamlı bir kapatma dalgası 1967’den bu yana ilk kez yaşanmakta ve son derece tehlikeli bir emsal teşkil etmektedir. Ramazan ayının bu en yoğun, maneviyatın en zirve yaptığı günlerde Mescid-i Aksa’nın kapılarına kilit vurulması, namaz kılanların darp edilmesi ve Harem-i Şerif’in postallarla çiğnenmesi; sadece Müslümanlara değil, tüm insanlığın ortak hukuki ve ahlaki değerlerine karşı girişilmiş bir terör eylemidir. İbadeti yasaklayarak bir halkın ruhunu hapsetmeye çalışan bu girişim, insanlık tarihinin kara sayfalarına bir utanç vesikası olarak geçecektir.
Kudüs’te ibadet hakkını gasp eden el ile Gazze’de çocukların üzerine tonluk bombalar yağdıran el aynı kirli merkezden komuta edilmektedir. Gazze’de katliamlar artık hiçbir sınır, hiçbir kural ve hiçbir insani değer tanımamaktadır. Şehit sayısı 72 bini aşmış, şehirler devasa birer enkaz yığınına ve çocuk mezarlığına dönüştürülmüştür.
Buradan tüm dünyaya bir kez daha gür bir sesle haykırıyoruz: Mescid-i Aksa’nın kapılarını derhal ve kayıtsız şartsız açın! İlk kıblemiz üzerindeki necis ellerinizi çekin!
Kirli dosyalarınızın, şantaj ağlarınızın ve gizli ajandalarınızın bedelini masum Filistin halkına ve İslam coğrafyasına ödetmenize izin vermeyeceğiz!
Ve buradan vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz: Kınama mesajlarının, içi boş kâğıtların ve sahte gözyaşlarının hükmü bitmiştir. Gün birlik olma günüdür. Zulme karşı durmak başta İslam Dünyası olmak üzere bütün insanlığın sorumluluğudur.
Mescid-i Aksa özgürleşene, Gazze’de çocuklar korkusuzca gökyüzüne bakana ve bu küresel çete düzeni yerle bir olana dek susmayacağız, durmayacağız, geri adım atmayacağız”*HABER MERKEZİ
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.