Aksaray
02 Ocak, 2026, Cuma

TARLALAR TURUNCUYA BOYANDI  Alanyurt'ta kabak hasadı bereketi yaşanıyor

TARLALAR TURUNCUYA BOYANDI  Alanyurt'ta kabak hasadı bereketi yaşanıyor

Aksaray'ın tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olan Güzelyurt ilçesinde, sonbaharın gelişiyle birlikte kabak hasadı telaşı başladı. İlçeye bağlı Alanyurt köyünde tarlalar, hasat edilen kabaklarla turuncuya bürünürken, üreticiler emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor.

Sabahın erken saatlerinde tarlalara giren çiftçiler ve tarım işçileri, olgunlaşan kabakları özenle topluyor. Bölgede özellikle "çekirdeklik kabak" üretiminin yaygın olduğu ve toplanan ürünlerin hem iç piyasada değerlendirildiği hem de il dışına gönderildiği belirtiliyor. Traktörlere yüklenen tonlarca kabak, satışa sunulmak üzere pazar alanlarına taşınıyor.

Hasat yapan üreticilerden biri, bu yılki verimden memnun olduklarını dile getirerek, "Bu sene yağışlar zamanında oldu, verimimiz gayet güzel. Kabak, bölgemiz için önemli bir geçim kaynağı. İnşallah fiyatlar da yüzümüzü güldürür ve emeğimizin karşılığını alırız," şeklinde konuştu.

Alanyurt köyü ve çevresinde gerçekleştirilen kabak hasadı, sadece çiftçilere değil, aynı zamanda mevsimlik tarım işçilerine de önemli bir istihdam sağlıyor. Hasadın, bölge ekonomisine canlılık getirmesi bekleniyor.*İBRAHİM AMAÇ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!