Aksaray
11 Ekim, 2026, Pazar

Velilere "Madde mi, Mana mı, Yoksa Bağımlılık mı?" farkındalık eğitimi

Velilere "Madde mi, Mana mı, Yoksa Bağımlılık mı?" farkındalık eğitimi
Aksaray Valiliği himayelerinde yürütülen proje kapsamında Gazipaşa Ortaokulunda velilere yönelik bağımlılıkla mücadele ve erken teşhis semineri düzenlendi.

Aksaray Valiliği himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Madde mi, Mana mı, Yoksa Bağımlılık mı?" projesi kapsamında okullardaki bilinçlendirme faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı’nın katılımı ve takibinde Gazipaşa Ortaokulunda gerçekleştirilen programda, öğrenci velilerine yönelik kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

Çocukların ve gençlerin her türlü zararlı alışkanlıktan korunması, bağımlılık risklerine karşı aile bilincinin artırılması ve erken farkındalık düzeyinin yükseltilmesi amacıyla düzenlenen seminerde uzmanlar; bağımlılıkla mücadelede ailenin stratejik rolünü, risk faktörlerini ve alınması gereken önleyici tedbirleri paylaştı.

Sunumda, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bireysel veya kurumsal bir sorumluluk olmadığı; aile, okul ve toplumun ortak bir seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Çocukların davranışsal, duygusal ve sosyal değişimlerinin ebeveynler tarafından erken dönemde fark edilmesinin hayati önem taşıdığına dikkat çekilen programda, güçlü aile içi iletişimin bağımlılığa karşı en güçlü koruyucu kalkan olduğu ifade edildi.

Aksaray İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan değerlendirmede, çocuklarımızın sağlıklı, güvenli, bilinçli ve milli-manevi değerlerle donanmış bir geleceğe hazırlanması amacıyla il genelindeki farkındalık ve eğitim çalışmalarının kararlılıkla devam edeceği belirtildi.*ERDEM SÜDEMEN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!