ABAYLAR
Aksaray
26 Kasım, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Yöreye özgü yeni bir lezzet doğdu

Yöreye özgü yeni bir lezzet doğdu

Ülkemizde her bölgenin kendine özgü yemekleri olduğu bilinir. Bu güne kadar Aksaray tavası yemek kültürümüz olarak öne çıkmıştı. Şimdi yemek kültürümüze dahil olacak yeni bir ürün daha doğdu. Helvadere’degöstronomi uzmanı gibi maharetlerini sergileyen Seyri Keyf restoranın sahibi Hülya Soyal ve Tuncer Soyal çifti, Çoban kavurma adı altında yaptıkları yemeğin tescilini almak için çalışacakları öğrenildi. Toprak çanak içerisinde sebze ve etin birlikte garnitür olarak fırında pişirilerek sunulması farklı bir lezzetin doğuşunu sergilemiş oldu. Fırına atılırken çanakların üzeri hamurla kapatılarak üzerinde ekmek haline gelen çoban kavurma, özel bir yöntemle açılarak konuklara servis ediliyor. Yöresel bir lezzet olarak tescillendirilmesi planlanırken, yurdun dört bir yanından gelen konuklardan tam not alıyor. *ERDEM SÜDEMEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!