
Google’a ekleyin, gündemi kaçırmayın
Tercih ettiğiniz kaynaklara ekleyin, haberlerimizi daha sık görün.Ekim ve kasım aylarıyla birlikte havaların soğuması ve yağışların artması, mevsim geçişini beraberinde getirdi. Aksaray’da kışlık ürünlere ve şifalı bitkilere olan ilgi hızla artarken, bitki çaylarına gösterilen talep her sene olduğu gibi bu dönemde de zirveye ulaştı.
En Çok Ihlamur, Adaçayı ve Hibiskus Tercih Ediliyor
Kış aylarının vazgeçilmezi olan bitki çayları tezgâhlardaki yerini alırken, Aksaray’da vatandaşlar en çok ıhlamur, adaçayı ve hibiskus gibi bitkileri tercih ediyor. Soğuk algınlığından korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek amacıyla tüketilen bu çaylar, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
"21 Gün Kuralına Dikkat Edilmeli"
Bitki çaylarının bilinçsiz ve aralıksız tüketiminin sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken uzmanlar ve aktar esnafı önemli uyarılarda bulundu. Her bitkinin bilinmeyen yan etkilerine dikkat çekilerek şu öneriler paylaşıldı:"Yapacağımız her şeyin bir yan etkisi var. Uzun süre kullanımda adaçayı ve ıhlamur gibi bitkilerde toksik etkilere sebep olabilen maddeler bulunuyor. O yüzden 3 haftalık yani 21 günlük bir düzenleme öneriyoruz. 21 gün kullandıktan sonra vücut bağışıklık kazanmadan ve toksik etkileri görmeden 1 hafta ile 15 gün arasında ara vermek çok daha sağlıklı oluyor."
Uzmanlar, şifa deposu olarak bilinen bitki çaylarından en yüksek faydanın sağlanabilmesi ve olası yan etkilerin önlenmesi için bilinçli tüketimin şart olduğunu vurguladı.*HABER MERKEZİ
Akciğer kanseri farkındalık ayı
HASTA YAKINLARI NELERE DİKKAT ETMELİ? Alzheımer hastalığında bakım süreci
Kışın da su içmeyi ihmal etmeyin
YANLIŞ YÜRÜMEYİN! Ağrıya ve aşırı kiloya yol açan en önemli 4 hata
Kış sebzelerini tüketirken aşırıya kaçmayın
Sağlık Müdürlüğü akciğer kanserine dikkat çekti
Kışa girmeden cildinizi bu 4 yöntemle yenileyin

Yorumlar (0)
Görüşünüzü paylaşarak sohbeti başlatan ilk kişi olun.