ABAYLAR
Aksaray
21 Kasım, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

KIŞ KAYITLARI

08 Ağustos 2022, Pazartesi 10:02

Şimdilerde bir derin dondurucu icadı çıktı.

Buz dolaplarının böylesinde, patlıcan, biber, fasulye vesaire közlenip, derin dondurucu da saklanıyor.

Çoğu aile böyle yapıyor.

Ve ben de bahçemde anam babam usulü biber, patlıcan, fasulye ve hatta kabak kabuğu kurutuyorum, bunların damak tadı bir başka.

 Derin dondurucuda saklanan yemek vs.de inanın güneşte kurutulanların, damak tadını bulamıyorum.

Bana göre işin fantazisi hep bunlar.

Ve bir de tasarruf zihniyeti ile bağdaşmıyor bu fantazilik.

Bizim evde eskinin alışkanlıklarından erişte, kuskus, makarna, tarhana hep evde yapılır.

Un, taze yumurta ile yoğrulur. 

Tertemiz kaput bezinde kurutulur.

Hele bir de kaşar peyniri rendelenir hafif kavrulur tere yağ ile lezzetlendirilirse yemelere doyulmaz.

Evet...

Hazır, fabrikasyon yapımları da lezzetli ve güvenilir kalitede.

Gel gör ki eskiler ve bilhassa kırsal kesimdeki vatandaşlar,

Evde yapmak bir başka,

Ve de ekonomik demekte haklıdırlar.

Avrupa ve Amerika’da mutfak diye bir şey yok her yiyecek temiz ambalajlı konservelerdir.

Bizim gurbetçiler lokanta açtılar,

Döneri, her çeşit böreği oranın insanına sevdirdiler.

Bol para kazanır oldular.

Böylesi esnaflık hepimizi sevindiriyor.

Bereket yağsın üzerlerine.

Kalın sağlıcakla...