Aksaray üniversitesi bilgilendirme toplantısı
16 Ağustos 2024, Cuma 06:18Aksaray üniversitesi kurulalı ilk defa bir bilgilendirme toplantısına katıldım. Üniversite rektörü Sayın Prof. Dr.Alpay Arıbaş’ın daveti üzerine geçtiğimiz Salı günü saat 10 da üniversite sosyal tesislerinde basın toplantısı yaptı. hoş geldiniz dedikten sonra ben acizane ilk defa bir toplantıya çağrılmam nedeni ile Sayın Rektöre teşekkür ettim. Bu arada yan taraftan bir iki ses geldi. Güya kendilerinin çağrıldığını söyleyerek laf attılar.
Benim üniversite ile veya başka bir kuruluşlarla herhangi bir ticari işim söz konusu değil. Sonra Aksaray’da bu mesleğin okulunu okumuş, 12 kitap yazmış 45 yıllık gazeteciyim. Sizler başkalarının çantacılığını yaparken ben bu işi yapıyordum.
Öncelikle Aksaray’da güler yüz tatlı dil ile meslektaşlarımız birbirini sevip karşılamalı. Kıskançlık ve haset etmekten dolayı bir yere varamayız. Bu bizi büyütmez aksine küçültür, zaten bu tür işlerde kıskançların işini yürütenlerin sayısı belli kişilerdir.
Her ne ise gelelim basın toplantısına, basın toplantısına rektör Alpay Arıbaş ve rektör yardımcıları Ömer Köse, Yavuz Selim Çakmak ve Erşan Sever ile birlikte katıldılar. Aslında bu toplantıda üniversite ile ilgili güzel çalışmalar yapıldığını görmüş olduk.
İlk defa bir hemşehrimiz rektör olarak atanmıştır. Dolayısı ile rektör beyinde bir memleket çocuğu olarak bu şehre bir şeyler vermek için gayretli olduğunu gördüm. Bir yıllık ve bu güne kadar yapılan çalışmaları uzun bir şekilde slayt gösterisi ile anlattı.
Rektör Arıbaş uzun uzun anlattığı konuşmasında ana başlık ile bazı hizmetler ise şu şekildedir;
“ASÜ’nün 13 fakülte, bir yüksekokul, altı meslek yüksekokulu, üç enstitü ve 22 uygulama ve araştırma merkezi ile faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Rektör Arıbaş, 2024-2025 sezonunda Diş Hekimliği Fakültesinin 20 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayacağını belirtti.
ASÜ’nün 14’üncü fakültesi olan Bilgisayar ve Bilişim Fakültesinin kurulması için gerekli çalışmaların yapıldığını da kaydeden Arıbaş, büyük bir heyecanla çalıştıklarını iletti. 2023 yılında tüm akademik birimlerdeki öğrenci sayısının 17 bin 39 olduğunu, bu rakamın 2024 yılında 18 bin 533’e yükseldiğini kaydeden ASÜ Rektörü, yeni dönem için ise 5 bin 910 öğrenci kontenjanı ayrıldığını iletti. Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASAÜBTAM) ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜSEM) aracılığıyla çok sayıda eğitim kursu düzenlendiğini dile getiren Prof. Arıbaş, “ASÜSEM marifetiyle verilen kurs sayısı biz göreve geldikten sonra çok ciddi manada artış gösterdi. 2019’da iki, 2020’de üç, 2021’de beş, 2022’de dört ve 2023’ün ilk sekiz ayında bir olan kurs sayısı, geçtiğimiz bir yıl içinde 18’e yükseldi. Merkezimiz yeni kurslarla ilgili hem Üniversitemizden hem de şehrin genelinde talep toplamakta ve yeni kurs programlarını eğilimlere göre belirlemektedir” dedi.
Dijitalleşme adına da kampüste ciddi bir çalışma içinde olduklarına dikkat çeken ASÜ Rektörü, yemekhane bakiye yükleme sistemi, çevrim içi yoklama sistemi, çevrim içi sınav sistemi ile etik kurul başvurusu, akademik personel atama ve bilimsel proje başvurularının da dijital ortamlarda yapılabildiğini kaydetti.
Benim en çok dikkatimi çeken konu ise Tıp fakültesi idi, bunların inşaatı ile ilgili ise;
Açıklamasının devamında kampüsteki bina ve altyapı çalışmaları hakkında bilgiler de veren Rektör Alpay Arıbaş, 12 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip olacak Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nın ihalesinin yapıldığını belirtti. Bunun yanı sıra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanına yapılacak olan derslik için tahsis sürecinin başladığını kaydeden Rektör Arıbaş, alanın toplam 5 bin metrekare olacağını anlattı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu atölyeleri için yapılan bina inşaatının yüzde 65’inin tamamlandığını ve 25,5 milyon liralık ek ödenek çıkartıldığını söyleyen Arıbaş, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırama Merkezi tadilatı için de 10,4 milyon liralık ek ödenek çıkartıldığı bilgisini paylaştı.
Daha bir çok konuya değinen rektörün önemli olanları ise bunlardı. Demek ki, bunların kamuoyu ile paylaşılmasında fayda olduğunu gördük. Kapalı kutu değil kamuya açık olan her çalışmayı destekleriz. Bizde başarılarının devamını temenni ediyoruz.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.